Όσο πιο crispy τόσο πιο νόστιμη! Το αγαπημένο Κινέζικο πιάτο γίνεται πιο εύκολα από ποτέ. Φτιάξαμε την τέλεια συνταγή και τη μοιραζόμαστε με όλους εσάς που ερωτευτήκατε την Ασιατική κουζίνα αρκετά χρόνια πριν, όταν ήσασταν παιδιά και πρωτοφάγατε αυτό το πιάτο. Πάπια τυλιγμένη σε αυθεντικά duck pancakes με συνοδεία από το κορυφαίο dip της Lee Kum Kee. Δοκιμάστε το σήμερα!
TAPIOCA WITH MANGO, PASSION FRUIT & COCONUT
Ήρθε η ώρα για κάτι γλυκό; Τι καλύτερο από ένα ελαφρύ επιδόρπιο με βάση από tapioca και topic από τα πιο εξωτικά φρούτα που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Φίνα γεύση και τέλειο άρωμα χωρίς πολύ προετοιμασία. Mango, καρύδα, ανανάς, passion fruit και flakes από φράουλα συνθέτουν το πιο λεπτεπίλεπτο dessert με άμυλο ταπιόκας. Κανείς δεν μπορεί να φάει μια μόνο κουταλιά.
GOCHUJANG SHRIMP
Η παραδοσιακή Κορεάτικη πάστα από καυτερές πιπεριές που φημίζεται για το δυνατό της άρωμα αλλά και τη μοναδική της γεύση λέγεται Gochujang και απογειώνει συνταγές σαν αυτή που ακολουθεί. Δοκιμάστε την με γαρίδες και λαχανικά σε ένα εύκολο πιάτο που ταιριάζει τέλεια με ρύζι στον ατμό. Τα καλύτερα μυστικά κρύβονται πάντα στις πιο γευστικές μαρινάδες.
VIETNAMESE FRESH SHRIMP SPRING ROLLS
Summer Rolls, Salad Rolls, Vietnamese Spring Rolls, Gỏi cuốn. Τόσα πολλά ονόματα για να περιγράψουμε το πιο δροσερό, ελαφρύ και νόστιμο διεθνούς φήμης ασιατικό appetizer από το Vietnam. Γαρίδες, Bean Vermicelli Noodles και λαχανικά τυλιγμένα σε διάφανα rice papers. Υγιεινά και πανεύκολα. Ταιριάζουν υπέροχα με dip από Cardinal Sweet Chili Sauce. Δοκιμάστε τα!
SPICY TOBAN NOODLES
Η Toban Djan sauce της Lee Kum Kee κρύβει μέσα της έναν υπέροχο πικάντικο γευστικό συνδυασμό από διαλεχτές πιπεριές chili και πάστα κουκιών. Είναι τέλεια όταν χρησιμοποιείται ως dip αλλά και όταν παίρνει το ρόλο εκείνης της ολίγον spicy πινελιάς που κάνει ένα πιάτο να ξεχωρίζει. Τη δοκιμάσαμε σε stir fry με Broad Egg Noodles, κρασί Shao Hsing, σησαμέλαιο, κοτόπουλο και διάφορα λαχανικά. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απίθανο.
MOO SHU PORK
Το Moo Shu Pork είναι από τα πιο κλασικά κινέζικα πιάτα με χοιρινό, μανιτάρια, λαχανικά και αυγά. Πρωτοεμφανίστηκε στο Βόρειο κομμάτι της χώρας αλλά με τη διάδοση της Ασιατικής κουζίνας ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ειδικά στην Αμερική, που δημιούργησε τη δική της ξεχωριστή εκδοχή για το πιάτο. Εύκολη και νόστιμη συνταγή που διπλώνεται μέσα στα αγαπημένα μας Duck Pancakes.
KAYA JAM
Σπιτική εξωτική μαρμελάδα Kaya με 4 μόνο υλικά! Γάλα καρύδας, αυγά, Palm Sugar και αλεύρι. Φτιάξτε το πιο νόστιμο Ινδονησιακό snack μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αλείψτε το σε φρέσκο ψωμί και απολαύστε υπεύθυνα. Το λεγόμενο Kaya toast είναι επίσης δημοφιλές στη Σιγκαπούρη και στη Μαλαισία και συνοδεύει άψογα μια κούπα καφέ ή τσάι, πρωί και απόγευμα.
BULGOGI JAPCHAE WITH SHIRATAKI
Το Bulgogi Japchae είναι από τα πιο διάσημα φαγητά της κορεάτικης κουζίνας. Ένα πιάτο με βασιλική καταβολή που έγινε στην πορεία η πιο δημοφιλής επιλογή σε εθνικές γιορτές, εορτασμούς και γενέθλια. Παραδοσιακά φτιάχνεται από Noodles γλυκοπατάτας, στη συνταγή που ακολουθεί όμως το δοκιμάσαμε με Shirataki Noodles, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Μάθετε όλα τα μυστικά της αυθεντικής κορεάτικης bulgogi γεύσης!
PINEAPPLE SALSA
Ένα φιλέτο κοτόπουλο ή ένα φιλέτο ψαριού χρειάζεται πάντοτε και μια γευστική σάλτσα για να δώσει την κατάλληλη εντολή στον ουρανίσκο. Και εδώ είναι που έρχεται η Cardinal Sweet Chili Sauce, η γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι με κομματάκια κόκκινης καυτερής πιπεριάς και σκόρδο που ταιριάζει δίπλα σε όλα. Προσθέστε φρέσκο ανανά, κρεμμύδι, αγγούρι και κόλιανδρο και φτιάξτε το τέλειο dip που θα χαρίσει στο ψητό σας άλλο νόημα!
UDON NOODLES WITH WASABI SAUCE & GRILLED PORK
Τα Udon Noodles κατάγονται από την Ιαπωνία και έχουν χαρακτηριστική chewy υφή. Φτιάχνονται από σιτάλευρο και αναδεικνύουν τις γεύσεις που συνοδεύουν στο full. Εδώ, τα δοκιμάσαμε με Wasabi sauce, σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή, Sake και χοιρινό ψαρονέφρι. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη συνταγή που ακολουθεί για να γευτείτε τα Udon σε όλο τους μεγαλείο, οπότε μην χάνετε χρόνο… Αρπάξτε το Wok!
BAO BUNS WITH CHICKEN NUGGETS
Αφράτα, νόστιμα και ατμιστά. Σίγουρα λατρεύετε να τρώτε Bao Buns όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε. Αλλά δοκιμάσατε ποτέ να φτιάξετε τα δικά σας Hirata; Δεν είναι δύσκολο. Ο Βασίλης Σπόρος μας εξηγεί βήμα – βήμα πως να προετοιμάσουμε τα λαχταριστά Κορεάτικα διάσημα ψωμάκια που έπεσαν από τον παράδεισο των γεύσεων στα steamers μας.