Συνταγές

RED CURRY PASTE ROAST CHICKEN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο ψήνεται πάντα παρέα με τη σάλτσα του. Γλυκιά και αρωματική καυτερή πάστα από κόκκινο κάρυ και χαρακτηριστική γεύση σησαμελαίου μπερδεύονται και δίνουν το πλέον ξεχωριστό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το παρέα με καλαμπόκι, μπρόκολο και baby potatoes!

LYCHEE SAKETINI POPTAIL

Summer is on! Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια γρανίτα ή από ένα cocktail την ώρα που ο ήλιος δύει; Φυσικά και υπάρχει. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω. Φτιάξτε τα super δροσιστικά Poptais με Sake, εξωτικά Lychees, πεπόνι, lime και βατόμουρα. Είναι η πιο funky, εύκολη, χρωματιστή και γευστική συνταγή που κυκλοφορεί μόνο πάνω σε ξυλάκι.

BEEF FILLETS WITH DRAGON FRUITS & CELERY

Το φρούτο του δράκου ή αλλιώς η Πιτάια, έχει υπόγλυκη γεύση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νοτιοανατολική Ασία. Σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνεται κυριολεκτικά στο πιάτο με το πιο εξωτικό χρώμα και φιλοξενεί γευστική γέμιση από φιλέτο μοσχάρι μαριναρισμένο σε κρασί Shaosing, Oyster και Soy Sauce. Δοκιμάστε το!

CHICKEN THIGHS WITH GINGER – SESAME GLAZE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το νόστιμο κρέας θέλει και τη σωστή μαρινάδα του. Φτιάξτε τα πιο εύκολα και λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου με 3 απλές κινήσεις. Σάλτσα σόγιας, λάδι από σησάμι, χοντροαλεσμένο chili, λευκό σουσάμι και ψιλοκομμένο σκόρδο και ginger βάζουν τα δυνατά τους και χαρίζουν την καλύτερη πιθανή γεύση στο πιάτο έκπληξη που δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε!

CACIO E PEPE UDON NOODLES

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το κλασικό instant ιταλικό Cacio e Pepe είναι η γρήγορη, απλή, χορταστική και γευστική συνταγή που γίνεται με 3 μόλις υλικά! Στην παραλλαγή που ακολουθεί, ο chef Βασίλης Σπόρος αντικαθιστά τα κλασικά ιταλικά μακαρόνια με Udon Noodles και προτείνει ένα πιάτο που θα υιοθετηθεί από αυτούς που γνωρίζουν από καλή γεύση αλλά και από όσους τρέχουν με το χρόνο…

CHINESE PORK DUMPLINGS WITH XO SAUCE

Παραδοσιακά τα ατμιστά dumplings συμβολίζουν τον ερχομό της νέας χρονιάς, φέρνουν καλοτυχία και αφανίζονται από τις κινέζικες τραπεζαρίες με ταχύτητα υπερηχητικού κονκόρντ, λίγο πριν έρθει το νέο έτος. Η τέλεια γεύση τους όμως δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να παραμείνουν ένα εορταστικό έδεσμα. Δοκιμάστε τα στην πιο γευστική εκδοχή τους, που συνδυάζει γέμιση από γαρίδες, κιμά και τη gourmet XO Sauce.

CROQUETTES WITH TOFU & VEGETABLES

Οι πιο νόστιμες κροκέτες που έχετε φάει ποτέ φτιάχνονται με Tofu, μανιτάρια Shitake και λαχανικά. Το dip από αυθεντική σάλτσα σόγιας Nama της Kikkoman, «λερωμένο» με μια πινελιά από μουστάρδα ντιζόν τους δίνει ξεχωριστό τελείωμα στη γεύση. Το τέλειο σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ταιριάζει και σε vegetarians ενώ συνοδεύει άψογα το αγαπημένο σας booze.

VINDALOO PORK

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Vindaloo Pork είναι η αυθεντική συνταγή που μπορεί να έρχεται μεν από την μακρινή πολιτεία Γκόα της Ινδίας, έχει όμως πορτογαλικές καταβολές από την εποχή της αποικιοκρατίας. Χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια που έχουν σιγοβράσει με ένα απίστευτο μείγμα αρωματικών μπαχαρικών. Φτιάξτε στην κουζίνα σας ένα all time classic ινδικό πιάτο που συνοδεύεται τέλεια από ρύζι ατμού.

LINGUINI AGLIO Ε OLIO (CHILI OIL)

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα Linguini Aglio e Olio ανήκουν σίγουρα στη λίστα με τα πέντε φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις εάν βρεθείς σε ιταλικό έδαφος. Ξεχωρίζουν για τo ντελικάτo άρωμά τους που κερδίζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες, με τη χρήση λίγων και απλών υλικών. Ο chef Βασίλης Σπόρος προσθέτει στη διάσημη συνταγή λίγο Lee Kum Kee Chili Oil και την αναγάγει σε άλλο επίπεδο.

STICKY PORK BELLY

Το μυστικό για λαχταριστό sticky pork belly δεν είναι άλλο από το σωστό μαγείρεμα στο wok. Αφήστε το κρέας να σιγοβράσει παρέα με τις σάλτσες για αρκετή ώρα. Χοιρινή πανσέτα, Plum, Hoisin και Dark Soy Sauce δίνουν ρεσιτάλ σε μια all time classic συνταγή που ταιριάζει σε κάθε περίσταση και γεμίζει την κουζίνα με άρωμα καλοψημένης επιτυχίας.

MA YI SHANG SHU

Οι Κινέζοι φημίζονται για τις περίεργες ονομασίες που δίνουν στα φαγητά τους. Το Ma Yi Shang Shu μεταφράζεται στα αγγλικά «Ants Climbing on trees». Λίγη φαντασία αρκεί για να καταλάβουμε ότι το όνομα του πιάτου είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που στέκεται ο κιμάς πάνω στα Vermicelli Noodles. Πρόκειται για μία από τις παλιότερες και πιο κλασικές συνταγές που συναντά κανείς στην παραδοσιακή Ασιατική κουζίνα.

Goto Top