Συνταγές

Κοτόπουλο ή Χοιρινό σε μαρινάδα Bulgogi

Φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό ψαρονέφρι μαρινάρονται σε αρωματική σάλτσα Bulgogi. O πουρές αχλαδιού και ανανά σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά που ‘κρύβονται’ στη Bulgogi, απογειώνουν το ΒΒQ!

Aρωματικό βούτυρο με Sweet Chili Sauce

Άρης Ρούσσος
(Chef στο Baratin)

Ένα spicy άλειμμα που συνοδεύει πιτούλες και ψωμί αλλά και ένα ιδιαίτερο βούτυρο που δίνει πικάντικη γεύση στο φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Τhai Chicken Sate with Peanut Sauce

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το σουβλάκι στην Thai εκδοχή του! Το κοτόπουλο παύει να είναι… βαρετό και βουτάει με φόρα στην πιο συγκλονιστική μαρινάδα! Περνάμε τα κομμάτια του φιλέτου σε ξυλάκια bamboo και συνοδεύουμε με σάλτσα με γεύση φυστικιού. Η αρωματικά μαρινάδα εξασφαλίζει μοναδική γεύση, ζουμερή υφή και απογειώνει τη γεύση στο asian “καλαμάκι”!

Miso Black Cod

To περίφημο πιάτο του διάσημου chef Nobu Matsuhisa δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Ο καραμελωμένος μπακαλιάρος (black cod) μαρινάρεται σε πάστα miso και το αποτέλεσμα είναι ένα γεύμα υψηλής γαστρονομίας. Η γλύκα του miso αναδεικνύει ιδανικά τη «στρογγυλή» σάρκα του ψαριού. Με λίγα υλικά και απλά βήματα η επιτυχία είναι σίγουρη! Δοκιμάστε το.

Rice Ginger Salad

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Aρωματική, crunchy και δροσερή! Μία διαφορετική σαλάτα με βάση το ρύζι, φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά και πλούσιο σε γεύση dressing. Βασιλικός, λάιμ, τσίλι, κόλιανδρος απελευθερώνουν τα αρώματά τους και συνθέτουν την πιο εξωτική σαλάτα!

Yaki Udon Noodles

Ένα γρήγορο stir fry που ικανοποιεί την όρεξη της τελευταίας στιγμής! “Yaki” στα Ιαπωνικά σημαίνει «ψητό» ή «τηγανιτό» και “Udon” είναι τα χοντρά noodles με chewy υφή που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν γεύσεις και αρώματα. Το ψητό κοτόπουλο μπερδεύεται γλυκά με τα crunchy λαχανικά και τα noodles και σε κάθε μπουκιά αναδύουν τα αρώματα από τζίντζερ, σκόρδο, σάλτσα σόγιας, mirin, σάλτσα στρειδιού.

Goto Top