Γνωστά επίσης ως ”χρυσά πορτοφόλια” ή ”χρυσές τσάντες”, τα thung thong είναι τραγανά ταϊλανδέζικα dumplings με κάστανα νερού, φρέσκα κρεμμύδια, μανιτάρια και minced χοιρινό ή κοτόπουλο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη γέμιση τους, σοτάρονται πρώτα σε σάλτσα σόγιας, σάλτσα στρειδιών, σάλτσα ψαριού και ζάχαρη. Εκτός από τη γέμιση, τα thung thong είναι επιπλέον εμπλουτισμένα με αρωματική πάστα φτιαγμένη από σκόρδο, πιπέρι και κόλιανδρο. Τηγανίζονται μέχρι να αποκτήσουν τραγανή υφή και χρυσαφί χρώμα και σερβίρονται με γλυκιά σάλτσα τσίλι στο πλάι.
Pan-Fried Meat Pies (Xian Bing)
Παραδοσιακή κινεζική κρεατόπιτα με τραγανό περιτύλιγμα και αλμυρή γέμιση. Η λέξη bing περιγράφει οτιδήποτε σχετίζεται με ζύμη στην κινέζικη κουζίνα (π.χ. cakes, dumplings κ.ά.). Ο όρος xian είναι δύσκολο να μεταφραστεί, αλλά τα xian bings είναι πολύ απλά ο πιο δημοφιλής τύπος πίτας της χώρας, με βόειο κρέας.
Katsu Sando
Η ιαπωνική κουζίνα που εμπνέεται από τη κουζίνα της Δύσης ονομάζεται Yōshoku και τα ιαπωνικά sando ανήκουν σίγουρα σε αυτή. Ένα διαφορετικό sandwich με παναρισμένο χοιρινό με λαχανικά ανάμεσα σε ψημένες τραγανές φέτες του τοστ.
Jian Bing Crepes
Η Jian Bing είναι γνωστή και ως η κινέζικη κρέπα. Θα τη συναντήσεις σε όλους τους πάγκους της Κίνας με street food και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ως πρωινό γεύμα. Chilli & garlic sauce, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινο λάχανο, iceberg, πιπεριά και φύλλο won ton τυλίγονται μέσα στην πιο αφράτη και νόστιμη ζύμη από αλεύρι πατάτας.
Biang Biang Chicken Noodles
Χειροποίητα κινέζικα noodles με μαστιχωτή υφή, πολύ φαρδιά σε πλάτος και μακριά σε μήκος. Δανείζονται το όνομά τους από τον ήχο που δημιουργείται όταν τα χτυπάς πάνω στη ξύλινη επιφάνεια για να ανοίξεις τη ζύμη τους. Είναι κλασικό πιάτο της επαρχίας Shaanxi στην Κίνα και ξεχωρίζουν πέραν από το σχήμα τους και για την αρωματική καυτερή σάλτσα από oyster sauce, sriracha και soy sause που τα συνοδεύει.
Onigirazu
Τα onigirazu είναι ιαπωνικά sandwich με τραγανό φύλλο nori, ατμιστό ρύζι για sushi και διάφορες γεμίσεις. Θυμίζουν σε όψη τα κλασικά onigiri αλλά έχουν πιο ελεύθερο σχήμα και αφήνουν περιθώρια πειραματισμού ως προς τη γέμιση. Εδώ τα δοκιμάζουμε με τηγανητό αυγό και βιολογικό tofu που έχουμε αρωματίσει με sake, mirin και σάλτσα σόγιας.
Vegan Παστίτσιο
Δοκιμάζουμε ένα διαφορετικό vegan παστίτσιο γεμάτο άρωμα, με κιμά μανιταριών, φαρδιά noodles ρυζιού στη θέση των ζυμαρικών, μπεσαμέλ από γάλα καρύδας και topping από τραγανό panko. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το κλασικό.
Chow Mein Noodles with Chicken
Chow Mein σημαίνει noodles stir-fry και αυτή η συνταγή είναι από τις πιο διάσημες αλλά και αγαπημένες της Κινέζικης κουζίνας. Σερβίρεται πλέον παγκοσμίως σε κάθε γωνιά του πλανήτη και αποθεώνεται από όλους τους λάτρεις του ασιατικού φαγητού. Πρόκειται για noodles από σιτάλευρο με κοτόπουλο και λαχανικά, μαγειρεμένα με σάλτσα σόγιας και σάλτσα στρειδιού.
HOISIN CHICKEN WRAP
Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την Hoisin sauce στη μαγειρική σου. Είναι η αγαπημένη και all time classic asian bbq sauce της Lee Kum Kee που φτιάχνεται από επιλεγμένα μπαχαρικά και σάλτσα σόγιας και δίνει extra γλυκιά γεύση όπου κι αν τη χρησιμοποιήσεις. Αυτή τη φορά τη δοκιμάσαμε σε μια απλή συνταγή για tortilla wraps με κοτόπουλο.
Oyster Sauce Vegetable Cake
Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε ένα πολύ εύκολο και νόστιμο cake λαχανικών, δίνοντας extra twist με την premium σάλτσα στρειδιών της Lee Kum Kee και αρωματίζοντας με σησαμέλαιο. Για την vegetarian εκδοχή της συνταγής, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη oyster sauce με σάλτσα βάσης με σόγια και μανιτάρια shiitake της Lee Kum Kee.
GRILLED MUSHROOMS WITH TERIYAKI GLAZE
Χρησιμοποιήσαμε τη νέα πλούσια σάλτσα γλάσο Teriyaki της Aizakku, που φτιάχνεται από σάλτσα σόγιας, κρασί και διάφορα μπαχαρικά, για να γλασάρουμε μανιτάρια κατά τη διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα. Το αποτέλεσμα; Ένα vegetarian πιάτο γεμάτο γεύση.