Συνταγές

NASI GORENG

Αν έχεις βρεθεί στο Bali σίγουρα το έχεις δοκιμάσει. Το Nasi Goreng είναι από τα πλέον δημοφιλή πιάτα της Ινδονησίας και σημαίνει τηγανητό ρύζι. Δεν είναι όμως άλλο ένα απλό τηγανητό ρύζι! Είναι η πιο νόστιμη εκδοχή που έχεις δοκιμάσει και συνήθως σερβίρεται με αυγό και κρέας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει η Ινδονησιακή γλυκιά σάλτσα σόγιας Ketjap Manis, που χαρίζει στο πιάτο χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και καραμελώνει το ρύζι.

Vegan Panacotta

Τα οργανικά προϊόντα με την υπογραφή της Ceylon πρωταγωνιστούν σε μια δροσερή και ελαφριά συνταγή για vegan panacotta. Γάλα, μέλι και κρέμα καρύδας για την πιο απολαυστική αρωματική κρέμα που σερβίρεται με τραγανό crumble από κάσιους, εξαγνισμένο βούτυρο ghee, ζάχαρη καρύδας και ρυζάλευρο. Δοκίμασε την!

Chicken Skewers with Sesame Citrus Sprinkle

Αυτά τα σουβλάκια ψήνονται για να γίνουν τέλεια. Τρυφερό κοτόπουλο σε μπουκιές που μαρινάρεται σε mirin, soy sauce χωρίς γλουτένη της Lee Kum Kee και ρυζόξιδο και στη συνέχεια περνιέται σε σουβλάκια και ψήνεται στο grill. Στο τέλος προσθέσαμε αρωματική σάλτσα από σπόρους σησαμιού, σχοινόπρασσο, ιαπωνικό πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και lime. Το αποτέλεσμα; Το πιάτο σκαρφάλωσε αυτομάτως στο top ten των αγαπημένων μας συνταγών για κοτόπουλο.

KOREAN SWEET POTATO NOODLE SALAD

Φτιάξε μια δροσερή, ελαφρυά και healthy korean style σαλάτα με noodles γλυκοπατάτας, φασόλια edamame, σπανάκι, σάλτσα σόγιας less salt, αρωματικό σησαμέλαιο και μείγμα ιαπωνικού πιπεριού namami togarashi. Ποιός είπε ότι οι σαλάτες πρέπει να είναι βαρετές;

ΣΟΥΠΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ

Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια ελαφριά σούπα μανιταριών με βιολογική κρέμα καρύδας και παρθένο λάδι καρύδας της εταιρίας Ceylon. Φτιάχνεται πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος, είναι πεντανόστιμη και super healthy. Για τη χορτοφαγική εκδοχή της, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το ζωμό από κοτόπουλο με ζωμό λαχανικών.

Rice Ginger Salad

Aρωματική, crunchy και δροσερή! Μία διαφορετική σαλάτα με βάση το ρύζι, φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά και πλούσιο σε γεύση dressing. Βασιλικός, λάιμ, τσίλι, κόλιανδρος απελευθερώνουν τα αρώματά τους και συνθέτουν την πιο εξωτική σαλάτα.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ COLESLAW ME PONZU CITRUS SOY SAUCE

Το Ολλανδικό Coleslaw, γνωστό σε κάποια μέρη και ως slaw, είναι η κλασική σαλάτα με ψιλοκομμένο λάχανο και dressing από vinaigrette ή mayo. Συνοδεύει τέλεια burgers, pulled pork και πιάτα με κρέας γενικότερα. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια αρωματική παραλλαγή της με Ασιατικό twist.

LINGUINI ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΑΣΤΑ MISO

Μακαρονάδα η διαφορετική. Ξεφεύγει από κλασικές συνταγές, γιατί πέραν από την ωραία σκορδάτη και βουτυράτη γεύση της, που ενισχύεται σίγουρα με το άρωμα από τo mix μανιταριών, έχει και μια πιο βαθιά umami εσάνς που έρχεται από την miso πάστα. Δένει γλυκά! Δοκίμασε την και θυμήσου στα μανιτάρια να συμπεριλάβεις σίγουρα και τα shiitake.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Harissa

Γνωρίζεις την Harissa; Είναι μια πικάντικη και ιδιαίτερη σε γεύση σάλτσα που έρχεται από τη Βόρεια Αφρική, συγκεκριμένα την Τυνησία, για να απογειώσει τις μαρινάδες σου αλλά και τις συνταγές που χρήζουν ενός spicy touch. Αυτήν την εβδομάδα τη δοκιμάζουμε σε μαρινάδα για χειροποίητα σουβλάκια κοτόπουλου, αλλά και στο δροσερό dip από γιαούρτι που τα συνοδεύει.

Coconut Yellow Curry Rice Stick Noodles

Δοκίμασε μια απλή κλασική συνταγή για ένα σούπερ αρωματικό και νόστιμο thai πιάτο. Λαχανικά και noodles ρυζιού δένουν γλυκά με γάλα καρύδας, πάστα κάρυ και fish sauce. Συναρπαστικά κρεμώδες, γλυκό και πικάντικο μαζί. Θα χρειαστείς μόνο το wok σου.

JAPCHAE

Είναι από τα πιο διάσημα Κορεάτικα πιάτα. Το Japchae ή chapchae (잡채), είναι το stir-fry που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου. Λαχανικά, κορεάτικα noodles από γλυκοπατάτα, και κοτόπουλο ή μοσχάρι (ανάλογα τις προτιμήσεις), μπερδεύονται γλυκά με σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο και γίνονται η No.1 συνταγή στην καρδιά κάθε Κορεάτη και όχι μόνο.

Goto Top