Συνταγή

Pan-Fried Meat Pies (Xian Bing)

Παραδοσιακή κινεζική κρεατόπιτα με τραγανό περιτύλιγμα και αλμυρή γέμιση. Η λέξη bing περιγράφει οτιδήποτε σχετίζεται με ζύμη στην κινέζικη κουζίνα (π.χ. cakes, dumplings κ.ά.). Ο όρος xian είναι δύσκολο να μεταφραστεί, αλλά τα xian bings είναι πολύ απλά ο πιο δημοφιλής τύπος πίτας της χώρας, με βόειο κρέας.

Τα προϊόντα μας

  • Five Spices
  • Soy Sauce Less Salt
  • Sesame Oil
  • Oyster Sauce
  • Cooking Wine
  • Minced Ginger
  • Hirata Flour
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 0,5 tsp Five Spices Powder Mee Chun
  • 1 tbsp Soy Sauce Less Salt Aizakku
  • 1 tbsp Sesame Oil LKK
  • 1 tbsp Oyster Sauce LKK
  • 1 tbsp Cooking Wine Shao Hsing
  • 1 1/2 tsp Ginger minced Go-Tan
  • 520 gr Hirata Flower
  • 300 gr Βόειο κρέας κιμάς
  • 2 pcs Ξερά κρεμμύδια
  • 1 tsp Αλάτι
  • 2 pcs Φρέσκο Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 0,5 tsp Ζάχαρη
  • 340 ml Ζεστό νερό πάνω από 90 βαθμούς κελσίου
  • 120 ml Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 ml Ηλιέλαιο
  • 2 pcs Αυγό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέστε το κρέας, τζίντζερ, κρεμμύδι, αλάτι, ζάχαρη και five spices.
  • Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το Shaoxing κρασί και τη σάλτσα στρειδιών. Ανακατέψτε πάλι και τοποθετήστε στο ψυγείο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι και το ζεστό νερό, ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέστε και το κρύο νερό και ζυμώστε. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε για 30 λεπτά. Ζυμώστε και πάλι.
  • Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η ζύμη να γίνει λεία.
  • Κόψτε σε μερίδες 30-35gr και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να γίνει λεπτή.
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε πολύ καλά με μεμβράνη για 15 λεπτά.
  • Τοποθετήστε σε κάθε μια από τις πίτες που ανοίξατε γέμιση στο κέντρο, τόση ώστε να μπορείτε να κλείσετε εύκολα.
  • Πλάστε ελαφρώς με τα χέρια σας και πιέστε μέχρι να γίνουν επίπεδες.
  • Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις πίτες. Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Όταν πάρουν χρώμα χαμηλώστε την ένταση ώστε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
  • Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρετε.

TIP: Εναλλακτικά δοκιμάστε τις πίτες με χοιρινό κιμά και Sriracha sauce Cardinal για πιο spicy εκδοχή.

Goto Top