Παραδοσιακή κινεζική κρεατόπιτα με τραγανό περιτύλιγμα και αλμυρή γέμιση. Η λέξη bing περιγράφει οτιδήποτε σχετίζεται με ζύμη στην κινέζικη κουζίνα (π.χ. cakes, dumplings κ.ά.). Ο όρος xian είναι δύσκολο να μεταφραστεί, αλλά τα xian bings είναι πολύ απλά ο πιο δημοφιλής τύπος πίτας της χώρας, με βόειο κρέας.
Τα προϊόντα μας
- Five Spices
- Soy Sauce Less Salt
- Sesame Oil
- Oyster Sauce
- Cooking Wine
- Minced Ginger
- Hirata Flour
Υλικά
- 0,5 tsp Five Spices Powder Mee Chun
- 1 tbsp Soy Sauce Less Salt Aizakku
- 1 tbsp Sesame Oil LKK
- 1 tbsp Oyster Sauce LKK
- 1 tbsp Cooking Wine Shao Hsing
- 1 1/2 tsp Ginger minced Go-Tan
- 520 gr Hirata Flower
- 300 gr Βόειο κρέας κιμάς
- 2 pcs Ξερά κρεμμύδια
- 1 tsp Αλάτι
- 2 pcs Φρέσκο Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 0,5 tsp Ζάχαρη
- 340 ml Ζεστό νερό πάνω από 90 βαθμούς κελσίου
- 120 ml Νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 ml Ηλιέλαιο
- 2 pcs Αυγό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέστε το κρέας, τζίντζερ, κρεμμύδι, αλάτι, ζάχαρη και five spices.
- Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το αυγό, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το Shaoxing κρασί και τη σάλτσα στρειδιών. Ανακατέψτε πάλι και τοποθετήστε στο ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλάτι, το αλεύρι και το ζεστό νερό, ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέστε και το κρύο νερό και ζυμώστε. Καλύψτε τη ζύμη και αφήστε για 30 λεπτά. Ζυμώστε και πάλι.
- Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η ζύμη να γίνει λεία.
- Κόψτε σε μερίδες 30-35gr και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα μέχρι να γίνει λεπτή.
- Στη συνέχεια τοποθετήστε σε ένα πιάτο και τυλίξτε πολύ καλά με μεμβράνη για 15 λεπτά.
- Τοποθετήστε σε κάθε μια από τις πίτες που ανοίξατε γέμιση στο κέντρο, τόση ώστε να μπορείτε να κλείσετε εύκολα.
- Πλάστε ελαφρώς με τα χέρια σας και πιέστε μέχρι να γίνουν επίπεδες.
- Ζεστάνετε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθετήστε τις πίτες. Τηγανίστε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Όταν πάρουν χρώμα χαμηλώστε την ένταση ώστε να ψηθούν καλά και στο εσωτερικό τους.
- Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρετε.
TIP: Εναλλακτικά δοκιμάστε τις πίτες με χοιρινό κιμά και Sriracha sauce Cardinal για πιο spicy εκδοχή.