Συνταγή

ΠΑΠΙΑ ΜΕ BOK CHOY & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHIITAKE

Φέτος τα Χριστούγεννα μαγειρεύουμε πάπια με bok choy και μανιτάρια shiitake για να γιορτάσουμε όπως πρέπει! Μια συνταγή γεμάτη άρωμα και ένταση. Η μαρινάδα από oyster sauce, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας Double Deluxe της Lee Kum Kee απογειώνει πραγματικά τη γεύση. Ένα πιάτο που θα συζητηθεί στο γιορτινό τραπέζι.

Τα προϊόντα μας

  • Lee Kum Kee Soy Sauce Dark
  • Wok Oil
  • Sesame Oil
  • Minced Garlic
  • Minced Ginger
  • Shitake
  • Oyster Sauce
  • Lee Kum Kee Soy Sauce Double Deluxe
  • Tapioca Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 πάπια ολόκληρη 1.500gr
  • 1/4 κ.σ. Lee Kum Kee Dark Soy Sauce
  • 4 κ.σ. Wok Oil
  • 1 κ.γλ. Yeo’s Sesame Oil
  • 2 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 κ.γλ. Minced Ginger
  • 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 10 μανιτάρια shiitake τα οποία θα μουλιάσετε σε νερό, θα στραγγίσετε και θα κόψετε στη μέση.
  • 4 μικρά Bok Choy κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. Oyster Sauce Lee Kum Kee
  • 50gr ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. tapioca starch

Για τη μαρινάδα: 

  • 1/3 κούπας Oyster Sauce Lee Kum kee
  • 2 κ.σ. Lee Kum Kee Double Deluxe Soy Sauce
  • 4 κ.σ. Yeo’s Sesame Oil
  • 1 1/2 κ.γλ. ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
  • 4 κούπες νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και πλύνετε την πάπια. Στεγνώστε την καλά με χαρτί. Αλείψτε την με την Dark Soy Sauce και αφήστε την για 15 λεπτά σε ένα δίσκο.
  • Σε ένα σκεύος το οποίο θα χωράει την πάπια, ζεστάνετε 2 κ.σ. Wok Oil και τοποθετήστε το κρέας στο ζεστό λάδι, γυρίζοντας το ώστε το δέρμα της πάπιας να πάρει χρώμα.
  • Βγάλτε την πάπια από το σκεύος και καθαρίστε το με λίγο χαρτί.
  • Ρίξτε στο σκεύος τα υλικά για την μαρινάδα και μόλις πάρουν βράση, προσθέστε την πάπια και αφήστε να σιγοβράσει για 90 λεπτά.
  • Βγάλτε την πάπια από τη μαρινάδα σε μια πιατέλα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  • Προσθέστε τα shiitake και τη ζάχαρη μέσα στην μαρινάδα και σιγοβράστε για 12 λεπτά.
  • Ανακατέψτε την tapioca με 2 κουταλιές νερό και προσθέστε την στη μαρινάδα ανακατεύοντας καλά.
  • Μεταφέρετε στη συνέχεια σε ένα μπολ. Αυτή είναι η σάλτσα με την οποία θα συνοδέψετε την πάπια σας.
  • Ζεστάνετε το υπόλοιπο Wok Oil και Sesame Oil σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξτε το υπόλοιπο σκόρδο και ginger και σοτάρετε.
  • Προσθέστε το Bok Choy και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  • Ρίξτε και την Oyster Sauce και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.
  • Σερβίρετε την πάπια, συνοδεύοντας την με το Bok Choy, τη σάλτσα και αν επιθυμείτε ατμίστε μερικές πίτες ή Hirata Buns.
Goto Top