Φέτος τα Χριστούγεννα μαγειρεύουμε πάπια με bok choy και μανιτάρια shiitake για να γιορτάσουμε όπως πρέπει! Μια συνταγή γεμάτη άρωμα και ένταση. Η μαρινάδα από oyster sauce, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας Double Deluxe της Lee Kum Kee απογειώνει πραγματικά τη γεύση. Ένα πιάτο που θα συζητηθεί στο γιορτινό τραπέζι.
Τα προϊόντα μας
- Lee Kum Kee Soy Sauce Dark
- Wok Oil
- Sesame Oil
- Minced Garlic
- Minced Ginger
- Shitake
- Oyster Sauce
- Lee Kum Kee Soy Sauce Double Deluxe
- Tapioca Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1 πάπια ολόκληρη 1.500gr
- 1/4 κ.σ. Lee Kum Kee Dark Soy Sauce
- 4 κ.σ. Wok Oil
- 1 κ.γλ. Yeo’s Sesame Oil
- 2 κ.γλ. Minced Garlic
- 1 κ.γλ. Minced Ginger
- 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 10 μανιτάρια shiitake τα οποία θα μουλιάσετε σε νερό, θα στραγγίσετε και θα κόψετε στη μέση.
- 4 μικρά Bok Choy κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. Oyster Sauce Lee Kum Kee
- 50gr ζάχαρη
- 1 κ.γλ. tapioca starch
Για τη μαρινάδα:
- 1/3 κούπας Oyster Sauce Lee Kum kee
- 2 κ.σ. Lee Kum Kee Double Deluxe Soy Sauce
- 4 κ.σ. Yeo’s Sesame Oil
- 1 1/2 κ.γλ. ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
- 4 κούπες νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και πλύνετε την πάπια. Στεγνώστε την καλά με χαρτί. Αλείψτε την με την Dark Soy Sauce και αφήστε την για 15 λεπτά σε ένα δίσκο.
- Σε ένα σκεύος το οποίο θα χωράει την πάπια, ζεστάνετε 2 κ.σ. Wok Oil και τοποθετήστε το κρέας στο ζεστό λάδι, γυρίζοντας το ώστε το δέρμα της πάπιας να πάρει χρώμα.
- Βγάλτε την πάπια από το σκεύος και καθαρίστε το με λίγο χαρτί.
- Ρίξτε στο σκεύος τα υλικά για την μαρινάδα και μόλις πάρουν βράση, προσθέστε την πάπια και αφήστε να σιγοβράσει για 90 λεπτά.
- Βγάλτε την πάπια από τη μαρινάδα σε μια πιατέλα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
- Προσθέστε τα shiitake και τη ζάχαρη μέσα στην μαρινάδα και σιγοβράστε για 12 λεπτά.
- Ανακατέψτε την tapioca με 2 κουταλιές νερό και προσθέστε την στη μαρινάδα ανακατεύοντας καλά.
- Μεταφέρετε στη συνέχεια σε ένα μπολ. Αυτή είναι η σάλτσα με την οποία θα συνοδέψετε την πάπια σας.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο Wok Oil και Sesame Oil σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε το υπόλοιπο σκόρδο και ginger και σοτάρετε.
- Προσθέστε το Bok Choy και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Ρίξτε και την Oyster Sauce και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά.
- Σερβίρετε την πάπια, συνοδεύοντας την με το Bok Choy, τη σάλτσα και αν επιθυμείτε ατμίστε μερικές πίτες ή Hirata Buns.