Συνταγή

Peking Duck

Η πάπια Πεκίνου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί είναι ίσως το πιο δημοφιλές asian πιάτο που οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουμε δοκιμάσει σε κάποιο Chinese Resto. Το μυστικό κρύβεται στη σωστά ψημένη πάπια για τις πιο crunchy μπουκιές με άρωμα Πεκίνου. Οι ατμιστές πιτούλες σε συνδυασμό με την Peking Duck sauce θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Τα προϊόντα μας

  • Lemon Grass
  • Star Aniseed
  • Dried Kaffir Lime Leaves
  • Five Spice Powder
  • Peking Duck Sauce
  • Duck Pancakes
  • Duck Peking Headless Giblets On Raw Overnready 2400gr
  • Plum Sauce
  • Hoisin Sauce
  • Sesame Oil
  • Bamboo Steamer
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 ολόκληρη πάπια
  • 150gr μαργαρίνη soft
  • 1 κ.γλ. μείγμα 5 μπαχαρικών (Five Spice Powder 227g Cardinal)
  • 6 φύλλα καφίρ τριμμένα στο χέρι (Dried Kaffir Lime Leaves 10g Cock)
  • 1/4 κουτ.γλυκού μαύρο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

(Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά)

  • 2 κλωνάρια λεμονόχορτο κομμένα στα 3
  • 1 λάιμ κομμένο στη μέση
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 2
  • 6 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 30 πίτες για πάπια (Duck Pancakes Frozen 102sheets 135mm)
  • 1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 6 κλωνάρια κρεμμυδάκι κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Σάλτσα πάπιας πεκίνου(Peking Duck Sauce 383g Lkk)
  • Σάλτσα δαμάσκηνο (Plum Sauce 397g Lkk)
  • Σάλτσα χοισίν (Hoi Sin Sauce 397g Lkk)
  • 2 καλαθάκια μπαμπού (Bamboo SteamerX2 Cover 7”)
  • Σησαμέλαιο (Sesame Oil 375ml Yeo’s)
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε την πάπια με νερό. Βάζουμε σε ένα ταψί την πάπια.
  2. Ξεκολλάμε ελαφρώς την πέτσα χωρίς να την βγάλουμε και βάζουμε κάτω από την πέτσα το μείγμα της μαργαρίνης.
  3. Με όσο μείγμα περισσεύει θα αλείψουμε παντού την πάπια και θα αλατοπιπερώσουμε. Γεμίζουμε την πάπια με τα υλικά της γέμισης.
  4. Δένουμε με ένα σπάγγο τα πόδια της πάπιας.
  5. Βάζουμε το ταψί με την πάπια με το στήθος πάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180?C και  ψήνουμε στην πάνω αντίσταση για 30 λεπτά.
  6. Βγάζουμε την πάπια και αλείφουμε το στήθος με την σάλτσα πάπιας πεκίνου.
  7. Ξαναβάζουμε την πάπια στο φούρνο και την ψήνουμε στην πάνω αντίσταση για 30 λεπτά.
  8. Γυρνάμε μετά την πάπια και την αλείφουμε με σάλτσα πάπιας πεκίνου και από την κάτω πλευρά και ξαναψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Ξαναγυρνάμε την πάπια 3-4 φορές ούτως ώστε ο χρόνος μαγειρέματος να φτασει τις 2½ -2 ώρες.
  10. Βγάζουμε την πάπια από το φούρνο και μετά από 10-15 λεπτά κόβουμε είτε σε κομματάκια ή την ξεκοκαλίζουμε.
  11. Ξεπαγώνουμε τις πίτες και τις αλείφουμε με λίγο σησαμέλαιο.
  12. Ατμίζουμε 15 πίτες σε κάθε καλαθάκι για 10-15 λεπτά πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  13. Σερβίρουμε την πάπια ψιλοκομμένη μαζί με τις πίτες και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις σάλτσες.
  14. Σερβίρουμε την πάπια με σάλτσα πάπιας πεκίνου, δαμάσκηνου ή χόισιν.
  15. Παίρνουμε μία πίτα, βάζουμε πάπια και λαχανικά, προσθέτουμε σάλτσα της αρεσκείας μας και τυλίγουμε σε ρολό ή σε σουβλάκι.
Goto Top