Συνταγή

QUINOA STIR FRY WITH OYSTER SAUCE

Το ρύζι, ο συμπρωταγωνιστής των stir fries στην Ασιατική κουζίνα, παραχωρεί για λίγο τη θέση του στην Quinoa, τη διάσημη υπερτροφή από τις Άνδεις. Γαρίδες, peas pods, σπαράγγια, ginger και μια πινελιά από καυτερή πικάντικη Cardinal Sriracha ανακατεύονται στο wok και γίνονται η συνταγή της εβδομάδας!

Τα προϊόντα μας

  • Peanut Oil
  • Shrimp 16/20 Black Tiger Raw
  • Peas Pods
  • Oyster Sauce Lee Kum Kee
  • Minced Ginger
  • Soy Sauce Less Salt
  • Cardinal Sriracha
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 κ.σ. Peanut Oil
  • 450gr γαρίδες 16-20 καθαρισμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 σπαράγγια φρέσκα
  • 1 κούπα Snow Peas

Για τη σάλτσα:

  • 1 κούπα quinoa (κόκκινη ή λευκή)
  • ¼ κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. Oyster Sauce Lee Kum Kee
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. Minced Ginger
  • 1 ½ κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. Soy Sauce Less Salt
  • 1 κ.γλ. Cardinal Sriracha

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε την quinoa και δύο κούπες νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε στο σκεύος με το καπάκι. Αφήνουμε την quinoa να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό, για 15 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε στο τέλος με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτη.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφού περάσουν λίγα λεπτά, στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε στο wok Peanut Oil και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 3 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο wok την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα σπαράγγια και τα Snow Peas.
  • Σοτάρουμε για 3 λεπτά έτσι ώστε τα λαχανικά μας να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
  • Τέλος, ρίχνουμε στο wok την quinoa, ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε όσο το φαγητό μας είναι ακόμη ζεστό.
Goto Top