Συνταγή

RAMEN NOODLES

Τα ιαπωνικά Ramen Noodles από σιτάλευρο είναι το comfort food που αγαπάμε να τρώμε σε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς! Συναγωνίζονται σε διασημότητα τις τηγανητές πατάτες και τα ιταλικά μακαρόνια. Όταν μπλέκουν με άλλα υλικά στην κουζίνα, γίνονται η τέλεια σούπα ή το τέλειο stir fry. Φτιάξτε ένα γευστικό πιάτο ρίχνοντας στο wok: γαρίδες, ρίζες μπαμπού, μανιτάρια σιτάκε, πιπεριές chilli, Unagi & light Soy Sauce.

Τα προϊόντα μας

  • Ita San Ramen Noodles
  • Unagi Sauce
  • Sesame Seed White
  • Shrimp 16/20 Black Tiger Raw
  • Soy Sauce Lite
  • Shao Hsing
  • Chili Pepper Assorted
  • Mushrooms Whole Po Ku
  • Bamboo Half Jade Phoenix
  • Rice Oil
  • Cock Sesame Seed White
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 400gr Ramen Noodles
  • 300gr γαρίδες ωμές καθαρισμένες χωρίς κεφάλι
  • 4 κ.σ. Unagi Sauce
  • 4 κ.σ. Soy Sauce Lite
  • 2 κ.σ. ρυζόκρασο Shao Hsing
  • ½ κ.γλ. πιπέρι γιαπωνέζικο
  • 156gr ολόκληρα μανιτάρια κομμένα στα δύο
  • 140gr ρίζες μπαμπού σε φέτες
  • 4 κ.σ. ρυζέλαιο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Λίγο άσπρο σουσάμι (για γαρνιτούρα)
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά τα Ramen Noodles να μουλιάσουν σε νερό που έχει βράσει και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε στο wok το ρυζέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  3. Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και κατόπιν ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από το κρεμμύδι, ανακατεύοντας καλά.
  4. Προσθέτουμε στο wok τις σάλτσες, το ρυζόκρασο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση για 4 λεπτά.
  5. Τέλος, ρίχνουμε στο wok τα Ramen Noodles και ανακατεύουμε μέχρι να ξεχωρίσουν μεταξύ τους. Μαγειρεύουμε για ακόμη πέντε λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και το λευκό σουσάμι.
Goto Top