Συνταγή

Ribeye με Shio Koji

Το Shio Koji είναι το νέο καρύκευμα που ήρθε για να μείνει. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή, προέρχεται από την Ιαπωνία και περιέχει μύκητα koji που έχει υποστεί ζύμωση σε ρύζι, αλάτι, νερό και αλκοόλη. Έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση, με τη δεύτερη να υπερισχύει, και προσφέρει  umami touch όπου και αν μπει. Το δοκιμάσαμε σαν μαρινάδα σε ένα κλασικό steak. Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο. Το κρέας μας μαλάκωσε και απέκτησε γεύση με ιδιαίτερο βάθος.

 

Τα προϊόντα μας

  • Shio koji
  • Rice Vinegar
  • Sesame Oil
  • Soy sauce
  • Sesame Seeds
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 τμχ. Ribeye steak
  • 3 κ.σ. Shio koji
  • 1 κινέζικο λάχανο
  • 2 κ.σ.φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. σουσάμι
  • 4 κ.σ. Rice Vinegar
  • 2 κ.σ. Soy sauce
  • 4 κ.γλ. Sesame Oil
  • Χυμό από 2 lime

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το shio koji πάνω από τα steak και αφήνουμε (εκτός ψυγείου) για 20 λεπτά να μαριναριστούν.
  • Παράλληλα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες το κινέζικο λάχανο και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Φτιάχνουμε το dressing  με το rice vinegar, τη soy sauce, το sesame oil και το χυμό lime και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα (κρατάμε και λίγο για dip στο steak) και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο ηλιέλαιο το steak στο ψήσιμο που προτιμάμε.
  • Σερβίρουμε με το steak δίπλα στη σαλάτα και ένα dip με το dressing.
Goto Top