Ένα αλλιώτικο τηγανιτό κοτόπουλο! Μαριναρισμένο σε σάλτσα Teriyaki της Kikkoman με κρούστα από λευκό και μαύρο σουσάμι. Το άμυλο πατάτας στο πανάρισμα μας δίνει έξτρα τραγανό αποτέλεσμα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Τα προϊόντα μας
- Kikkoman Teriyaki Marinade
- Potato Starch (Katakuriko) Royal Lion
- Yutaka Sesame Seeds Black Roasted
- Yutaka Sesame Seeds White Roasted
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
(10 μερίδες)
- 600gr φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 60ml Kikkoman Teriyaki Marinade
- 100gr φύλλα ρόκας baby
- 10 κίτρινα και 4 κόκκινα ντοματίνια
- 2 ασπράδια αυγών
- 3 κ.σ. Potato Starch (Katakuriko) Royal Lion
- 50gr σπόρους μαύρο σησάμι Yutaka
- 50gr σπόρους άσπρο σησάμι Yutaka
- Λάδι για τηγάνισμα
- 50ml χυμός πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Στεγνώστε το κοτόπουλο καλά, κόψτε το σε λωρίδες και τοποθετήστε όλα τα κομμάτια, μαζί με την Teriyaki Sauce, μέσα σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων που να κλείνει αεροστεγώς.
- Αφού σφραγίσετε τη σακούλα, με απαλές κινήσεις απλώστε τη σάλτσα στο εσωτερικό της για να πάει παντού.
- Αφήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά να μαριναριστεί.
- Πλύνετε τη ρόκα και τα ντοματίνια καλά.
- Για να φτιάξετε το κουρκούτι, αναμείξτε τα ασπράδια αυγών, το Potato Starch και 2 κουταλιές νερό.
- Αφού στεγνώσετε τα κομμάτια κοτόπουλου από τη σάλτσα Teriyaki, περάστε τα από το κουρκούτι που φτιάξατε.
- Πασπαλίστε κάθε κομμάτι με άσπρο και μαύρο σουσάμι και τηγανίστε σε καυτό λάδι.
- Ανακατέψτε το χυμό από το πορτοκάλι με τη μουστάρδα.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με φύλλα ρόκας, ντοματίνια και sauce από μουστάρδα.
- Προαιρετικά συνοδέψτε και με μους mascarpone.