Συνταγή

SICHUAN COLD NOODLES

Πιάσε το wok! Κλασική κινέζικη συνταγή για noodles που σερβίρονται κρύα και είναι ότι πρέπει για τις ημέρες του καλοκαιριού. Δοκίμασε τα για το τέλειο άρωμα που χαρίζει η σάλτσα Chili Bean Sauce της Lee Kum Kee γνωστή και ως Τόμπαν Τζάν. Μια Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών.

Τα προϊόντα μας

  • Broad Egg Noodles
  • Minced Garlic
  • Minced Ginger
  • Lee Kum Kee Chili Bean Sauce
  • Lee Kum Kee Premium Dark Soy Sauce
  • Shao Hsing
  • Peanut Butter
  • Wok Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 225gr Broad Egg Noodles

Για την σάλτσα:

  • 110gr Κολοκύθια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. minced garlic
  • 2 κ.σ. minced ginger
  • 1 κ.σ. wok oil
  • 2 κ.σ. Lee Kum Kee Chilli Bean Sauce
  • 1 κ.σ. Lee Kum Kee Premium dark soy sauce
  • 2 κ.σ. Shaoxing rice wine
  • 1 κ.σ. Peanut butter
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 450ml ζωμό λαχανικών

Για το μαρινάρισμα:

  • Λίγα χοντροκομμένα peanut

Εκτέλεση

  • Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κολοκύθια,το σκόρδο και το ginger για ένα λεπτό.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 3 λεπτά.
  • Προετοιμάστε τα noodles βάση των οδηγιών της συσκευασίας.
  • Αφού τα στραγγίσετε καλά, τα μοιράζετε σε μπολ και από πάνω τους σερβίρετε τη σάλτσα και γαρνίρετε με τα peanuts.
Goto Top