Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια ελαφριά σούπα μανιταριών με βιολογική κρέμα καρύδας και παρθένο λάδι καρύδας της εταιρίας Ceylon. Φτιάχνεται πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σκεύος, είναι πεντανόστιμη και super healthy. Για τη χορτοφαγική εκδοχή της, δοκίμασε να αντικαταστήσεις το ζωμό από κοτόπουλο με ζωμό λαχανικών.
Τα προϊόντα μας
- Ceylon Coconut Oil Virgin Organic
- Coconut Cream Organic
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 2 κ.σ. βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας CCC
- 300gr φρέσκα ή κονσερβοποιημένα μανιτάρια σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι για γεύση
- Λίγο πιπέρι
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών (για χορτοφάγους)
- 1 φλιτζάνι Organic Coconut Cream CCC
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν (εάν χρησιμοποιείτε μανιτάρια κονσέρβας μαγειρεύετε λιγότερο).
- Προσθέστε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό και ανακατέψτε.
- Βράστε μέχρι η σούπα να αποκτήσει παχύτερη υφή, για περίπου 2 λεπτά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία και προσθέστε και την κρέμα καρύδας.
- Σιγοβράστε χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα, έως ότου αναμειχθούν οι γεύσεις, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αν προτιμάτε πιο απαλή υφή, τοποθετήστε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει εντελώς λεία.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με μια φέτα τοστ.