Δοκιμάζουμε μακαρονάδα με τόνο, λαχανικά και σάλτσα ντομάτας που έχει εμπλουτιστεί με τα υπέροχα αρώματα της ponzu sauce. Παραδοσιακά η ponzu χρησιμοποιείται ως σάλτσα για κρέας ή ψάρι και ως dressing για σαλάτες. Είναι δημοφιλές Ιαπωνικό καρύκευμα και φτιάχνεται από εσπεριδοειδές yuzu, mirin, ρυζόξιδο και ζωμό dashi. Η Kikkoman συνδύασε την κλασική soy sauce με τη ponzu και δημιούργησε μια ξεχωριστή σάλτσα που μπορείς να δοκιμάσεις σε αμέτρητες συνταγές στην κουζίνα.
Τα προϊόντα μας
- Ponzu Citrus Soy Sauce
- Minced Garlic
- Mushroom
Υλικά
- 500gr spaghetti βρασμένα
- Λίγο αλάτι
- 1 κονσέρβα τόνου σε λάδι (στραγγισμένος)
- 240gr διάφορα μανιτάρια (shiitake, straw κτλ.)
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 60gr ρόκα
- 1 μικρή αποξηραμένη πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400gr ντομάτα ψιλοκομμένη
- 200ml Kikkoman Ponzu Lemon
- Παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Κόψτε τα μανιτάρια.
- Μουλιάστε την πιπεριά chili σε λίγο νερό.
- Σοτάρετε τα μανιτάρια και το ένα κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
- Προσθέστε την ντομάτα και την Ponzu και αφήστε τη σάλτσα να πάρει βράση.
- Ρίξτε τα μανιτάρια, τον τόνο, τα μακαρόνια και τη ρόκα μέσα στη σάλτσα αλλά αφαιρέσετε την πιπεριά chili.
- Σερβίρετε συνοδεύοντας με παρμεζάνα.