Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε πως να μαγειρέψετε τις αγαπημένες σας γαρίδες ανατρέξτε σε αυτή τη συνταγή. Ένα γευστικό stir fry με άρωμα καλοκαιριού που θα αγαπήσετε από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Τι πιο λαχταριστό και νόστιμο από ένα πιάτο με γαρίδες, snow peas και ελαφρώς καυτερή chili garlic sauce; Ταιριάζει τέλεια με ρύζι ατμού Jasmine. Ταιριάζει επίσης τέλεια και με τα καλοκαιρινά dinners στον κήπο ή στο εξοχικό. Δοκιμάστε το!
Τα προϊόντα μας
- Minced Garlic
- Minced Ginger
- Shrimp 16/20 Black Tiger Raw
- Peanut Oil
- Peas Pods
- Soy Sauce Lee Kum Kee
- Rice Vinegar
- Chili Garlic Sauce Lee Kum Kee
- Wine Shao Hsing
- Pure Sesame Oil Lee Kum Kee
Υλικά
(4 άτομα)
- 1 ½ κ.γλ. Minced Garlic
- 1 ½ κ.γ. Minced Ginger
- 450gr γαρίδες καθαρισμένες Νο. 16 – 20
- 3 κ.σ. Peanut Oil
- Λίγο αλάτι
- ½ κούπα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 250gr Snow Peas
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τη σάλτσα:
- 1 κ.γ. Soy Sauce Lee Kum Kee
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. Rice Vinegar
- 1 κ.σ. Chili Garlic Sauce Lee Kum Kee
- 1 κ.σ. Wine Shao Hsing
- 2 κ.σ. Pure Sesame Oil
- 1 κ.σ. ketchup
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ τις γαρίδες με 1 κ.γλ. Minced Garlic, 1 ½ κ. γλ. Minced Ginger, 1 κ.σ. Peanut Oil και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ αναμείξτε καλά τα υλικά για τη σάλτσα.
- Ρίξτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, 1 κ.σ. Peanut Oil και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέστε τα Snow Peas και την πιπεριά. Σοτάρετε για 2 λεπτά και βγάλτε τα λαχανικά σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε πάλι μια κ.σ. Peanut Oil και τις γαρίδες, σοτάροντας μέχρι αυτές να πάρουν χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και ½ κ.γλ. σκόρδο και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Προσθέστε και τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.
- Συνοδέψτε το φαγητό σας με ρύζι Jasmine μαγειρεμένο στον ατμό.