Μια σούπα είναι ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Και γιατί η σούπα να είναι βαρετή επιλογή όταν μπορεί να γίνει με γάλα και λάδι καρύδας, γλυκοπατάτα, ζάχαρη φοίνικα, μπαχαρικά και γαρνιτούρα από γιαούρτι και τηγανιτό κρεμμύδι. Επιρροές από Thai κουζίνα και συναρπαστική γεύση σε μια συνταγή που θα φτιάξετε πολλές φορές όταν θα θέλετε να καταπολεμήσετε το κρύο.
Τα προϊόντα μας
- Coconut Oil
- Minced Garlic Thai Heritage
- Minced Ginger Thai Heritage
- Minced Lemongrass Thai Heritage
- Pulm Sugar
- Garam Masala
- Curry Powder
- Coconut Milk Aroy-D
- Fried Onions
Υλικά
(για 6 μερίδες)
- 2 κ.σ. Coconut Oil
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. Minced Garlic
- 1 κ.σ. Minced Ginger
- 1 κ.σ. Minced Lemongrass
- 5 κούπες ζωμό κοτόπουλο χειροποίητο
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. Pulm Sugar
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κ.γλ. Garam Masala
- 2 κ.γλ. Curry Powder
- 1 κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
- 450ml Coconut Milk Aroy-D
Για το topping:
- ¼ κούπας γιαούρτι
- 1 κ.σ. γάλα
- Φύλλα βασιλικού
- Fried Onions
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το Coconut Oil και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και το ginger και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γάλα καρύδας.
- Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε το σκεύος με ένα καπάκι και σιγοβράστε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε. Δοκιμάστε στο αλάτι και προσθέστε εφόσον κρίνετε απαραίτητο.
- Πολτοποιήστε τη σούπα σε μπλέντερ αφού την αφήσετε πρώτα να κρυώσει λίγο και μοιράστε σε έξι μπολ. Εναλλακτικά μπορείτε εάν έχετε να χρησιμοποιήσετε ραβδομπλέντερ.
- Για το topping, ανακατέψτε το γιαούρτι με το γάλα και μοιράστε το πάνω από κάθε μπολ. Προσθέστε για τελείωμα φύλλα βασιλικού και Fried Onions.