Συνταγή

Tempura Cakes with Tuna and Corn

Τα νόστιμα ορεκτικά σε μέγεθος μπουκιάς, τα γνωστά tapas, δεν τα συναντάμε μόνο στην Ισπανία. Στην ιαπωνική κουζίνα, το να σερβίρεις μικρές μερίδες σε ξεχωριστά μικρά πιάτα και μπολ είναι κάτι που γίνεται από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα αλμυρά cakes με αλεύρι tempura, καλαμπόκι και τέλειο spicy dip από Sriracha, σάλτσα σόγιας Kikkoman και mayo.

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Sweet Corn
  • Fish Sauce
  • Kewpie Mayo
  • Kikkoman Soy Sauce
  • Cardinal Sriracha
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 180gr τόνο σε νερό (κονσέρβα)
  • 100gr καλαμπόκι σε σπόρους Cardinal
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γλ. Fish Sauce
  • 70gr Wheat Flour (σιτάλευρο)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100ml κρύο νερό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

για το dip:

  • 100gr ketchup
  • 100gr mayonaise Kewpie
  • 20ml Kikkoman Soy Sauce
  • 5ml χυμό λεμόνι
  • 1/3 κ.γλ. Cardinal Sriracha

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τα υλικά για το dip σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και αναμείξτε το με λίγο αλεύρι.
  • Στραγγίστε πολύ καλά τον τόνο και το καλαμπόκι.
  • Ανακατέψτε το νερό με τον κρόκο αυγού. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε και το κρεμμύδι, τον τόνο και το καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και μόλις αυτό ζεσταθεί στους 170 βαθμούς, πάρτε λίγο από το μείγμα και προσθέστε το στο ζεστό λάδι. Τηγανίστε και από τις δύο πλευρές.
  • Τοποθετήστε τα Tempura Cakes σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σερβίρετε σε καθαρό πιάτο συνοδεία του spicy dip.
Goto Top