Συνταγή

Thai Red Curry Shrimp

Η γλυκιά γεύση του coconut milk δένει υπέροχα με τον πικάντικο χαρακτήρα της κόκκινης πάστας curry. Δεν χρειάζεται να πας μέχρι το Πουκέτ για να φας thai. Αν έχεις τα σωστά υλικά στην κουζίνα σου και ένα wok μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα την παρακάτω συνταγή με γαρίδες, snow peas και βάση από ρύζι jasmine. Εάν χρησιμοποιείς για πρώτη φορά τη Fish Sauce μην μπερδευτείς από το έντονο άρωμά της… Θα δέσει υπέροχα με τις υπόλοιπες γεύσεις, δίνοντας extra πόντους!

 

Τα προϊόντα μας

  • Shrimp 21/25 Black Tiger
  • Jasmine Rice
  • Sesame Oil
  • Minced Garlic
  • Red Curry Paste
  • Aroy-d Coconut Milk (Cook. Form.)
  • Peas Pods
  • Fish Sauce

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 240gr Rice Jasmine
  • 4 κ.γλ. Sesame Oil
  • 480gr γαρίδες 21/25 Black Tiger
  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1/2 κ.σ. Red Curry Paste
  • 340gr Coconut Milk Aroy-d cooking form
  • 2 κ.γλ. Fish Sauce
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 160gr Snow Peas
  • 8 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό lime

Εκτέλεση

  • Βράστε το ρύζι και χωρίστε το σε 4 μπολ.
  • Σε ένα wok ρίξτε 2 κ.γλ. Sesame Oil σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο για 3 λεπτά.
  • Προσθέστε το υπόλοιπο Sesame Oil, την πάστα curry, την πιπεριά και τα Snow Peas και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το Coconut Milk και τη Fish Sauce και αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το χυμό lime και το βασιλικό, ανακατέψτε και σερβίρετε το φαγητό σας στα μπολ, πάνω από το ρύζι.
Goto Top