Γνωστά επίσης ως ”χρυσά πορτοφόλια” ή ”χρυσές τσάντες”, τα thung thong είναι τραγανά ταϊλανδέζικα dumplings με κάστανα νερού, φρέσκα κρεμμύδια, μανιτάρια και minced χοιρινό ή κοτόπουλο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη γέμιση τους, σοτάρονται πρώτα σε σάλτσα σόγιας, σάλτσα στρειδιών, σάλτσα ψαριού και ζάχαρη. Εκτός από τη γέμιση, τα thung thong είναι επιπλέον εμπλουτισμένα με αρωματική πάστα φτιαγμένη από σκόρδο, πιπέρι και κόλιανδρο. Τηγανίζονται μέχρι να αποκτήσουν τραγανή υφή και χρυσαφί χρώμα και σερβίρονται με γλυκιά σάλτσα τσίλι στο πλάι.
Τα προϊόντα μας
- Soy Sauce Aizakku
- Oyster Sauce Lee Kum Kee
- Fish Sauce
- Water Chestnuts
- Happy Belly Wonton Pastry 110mm
- Sweet Chili Sauce Cardinal
Υλικά
- 7 pcs φρέσκα κρεμμυδάκια (ξεχωριστά το άσπρο από το πράσινο μέρος)
- 1 tbsp ηλιέλαιο
- 1 κ.σ. πάστα μυρωδικών (παρακάτω η συνταγή)
- 120gr μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
- 240gr κιμά κοτόπουλο
- 1 tbsp Soy Sauce Aizakku
- 1 tbsp Oyster Sauce Lee Kum Kee
- 1 tsp Fish Sauce
- 1/2 tsp ζαχαρη
- 240gr Waterchestnuts στραγγισμένα & ψιλοκομμένα
- 20 pcs φύλλα Happy Belly Wonton Pastry 110mm τα οποία θα έχετε ξεπαγώσει.
- Sweet Chili Sauce Cardinal για το σερβίρισμα
- Αρκετό ηλιελαιο για το τηγάνισμα
Για την πάστα μυρωδικών:
- 1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο
- 1/4 tbsp λευκό πιπέρι
- 1/4 κούπας φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Σε ένα multi πολτοποιήστε τα υλικά για την πάστα μυρωδικών. Κρατήστε 1 κ.σ. για τη συνταγή σας και την υπόλοιπη τοποθετήστε τη σε ένα δοχείο στην κατάψυξη ή χρησιμοποιήστε την στη μαγειρική σας.
- Ψιλοκόψτε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σε ενα wok ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε καλά το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την αρωματική πάστα και τα μανιτάρια.
- Προσθέστε τον κιμά, τη Soy Sauce, την Oyster Sauce, τη Fish Sauce, τη ζάχαρη και τα Waterchestnuts.
- Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς και η γέμιση σας να μην έχει πια υγρασία.
- Βγάλτε την γέμιση από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
- Σε ενα άλλο σκεύος βράστε νερό.
- Ετοιμάστε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Ρίξτε στο βραστό νερό το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια για 30 δευτερόλεπτα και έπειτά ρίξτε τα στο κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.
- Πάρτε ενα φύλλο για Won ton και τοποθετήστε στο κέντρο 1 κ.σ. γέμιση. Με λίγο νερό βρέξτε γύρω γύρω τις πλευρές του φύλλου και ενώστε τις ώστε να φτιάξετε ένα πουγκί. Δέστε το πουγκί με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια τυλίγοντας το διπλή φορά.
- Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τηγανίστε σε αρκετό ηλιέλαιο το οποίο θα έχετε προθερμάνει καλά και συνοδέψτε με Sweet Chili Sauce.