Συνταγή

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ KIMCHI

Έχεις δοκιμάσει ποτέ Kimchi; Είναι Κορεάτικο λάχανο τουρσί με πιπεριές τσίλι. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές είτε Ασιατικές είτε Δυτικές και έχει spicy χαρακτηριστική γεύση. Το τηγανητό ρύζι με Kimchi είναι λοιπόν από τα πιο κλασικά Κορεάτικα πιάτα, φτιάχνεται πανεύκολα, ονομάζεται kimchi-bokkeum-bap και είναι αγαπημένο comfort food αφού σηκώνει άπειρες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

Τα προϊόντα μας

  • Sesame Oil
  • Kimchi Korean
  • Kewpie Mayonaise
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι
  • 150gr Kimchi Salad ψιλοκομμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 100gr bacon
  • 1 κ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Sesame Oil
  • 1/2 κ.σ. Kewpie Mayonaise
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα wok ζεσταίνετε 1/2 κουταλιά Sesame Oil.
  • Ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε καλά ώστε να γίνουν σαν scrambled eggs.
  • Προσθέστε το ρύζι και την μαγιονέζα και ανακατέψτε καλά μέχρι οι κόκκοι του ρυζιού να ξεχωρίσουν. Μεταφέρετε έπειτα το ρύζι σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο wok ρίξτε το υπόλοιπο Sesame oil και σοτάρετε το bacon.
  • Προσθέστε την Kimchi σαλάτα, το σκόρδο και το ρύζι και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, εφόσον επιθυμείτε, και σερβίρετε σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμύδι.

*Εναλλακτικά, στη θέση του bacon μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες.

Goto Top