Φτιάξε ένα juicy vegan burger που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κλασικά. Αντικατάστησε το κρέας με tofu που έχει μαριναριστεί σε σάλτσα σόγιας και έχει παναριστεί σε Panko. Τραγανό απ’ έξω και ζουμερό από μέσα. Συνόδεψε το με σοταρισμένο καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι και μανιτάρια πλευρώτους. Η sauce από μίξη Sriracha, Sweet Chili και μουστάρδα το απογειώνει πραγματικά. Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Τα προϊόντα μας
- Tofu Silken Extra Firm
- Cardinal Panko
- Soy Sauce
- Cardinal Sweet Chili Sauce
- Cardinal Sriracha
Υλικά
- 1 πακέτο Tofu Extra Firm
- Cardinal Panko και αλεύρι για το πανάρισμα
- 200ml Soy sauce
- 2 μανιτάρια πλευρώτους
- 1 μέτριο καρότο
- 1 μέτριο κολοκυθάκι
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 cup κινέζικο λάχανο κομμένο
- 1 ψωμάκι burger
για τη sauce:
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. Cardinal Sweet Chili Sauce
- 1/2 κ.σ. Cardinal Sriracha
- 1 κ.γλ. Soy Sauce
- 1 ψωμάκι για burger
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη sauce.
- Βάζουμε το tofu στη soy sauce να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
- Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα σοτάρουμε σε ηλιέλαιο.
- Σβήνουμε με λίγη από τη soy sauce.
- Περνάμε το tofu πρώτα σε αλεύρι και μετά στο panko επί 2 φορές και το τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Στήνουμε το burger: πρώτα η sauce, μετά το κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο, μετά το tofu, μετά τα λαχανικά και λίγη από τη sauce και από πάνω. Enjoy!