Συνταγή

UDON POKE BOWL WITH MINCED CHICKEN

Ένα comfort food με udon noodles διαφορετικό από τα άλλα. Μία συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Υλικά

2τμχ Cardinal Udon Noodles
5κ.σ. Kikkoman Soy Sauce Dispenser
2κ.σ. Aizakku Hon Mirin
2κ.σ. Aizakku Mirin Fu
1 Καρότο κομμένο ζουλιέν
Κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κρόκους αυγού
125gr Κιμά κοτόπουλο
300ml Ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι

Για τη σάλτσα τομάτας:
100gr Τοματίνια
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2κ.σ. Cardinal Sriracha
1κ.σ. Minced Ginger
1κ.σ. Minced Garlic

Για το ζωμό κοτόπουλου:
300gr Φτερούγες κοτόπουλου
70gr Πράσο κομμένο σε φέτες
25gr Τζίντζερ
65gr Σέλερυ κομμένο σε φέτες
50gr Κρεμμύδι
55gr Καρότο κομμένο σε φέτες
1 Σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

Προετοιμάστε τα noodles όπως αναγράφει η συσκευασία, σουρώστε τα και ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό. Κόψτε τα λαχανικά και ξεκινήστε με την παρασκευή του ζωμού.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε νερό, τις φτερούγες και τα λαχανικά του ζωμού και αφήστε να σιγοβράσουν για 50 λεπτά με 1 ώρα. Σουρώστε, αφήστε το ζωμό να κρυώσει, αφαιρέστε το λίπος και βάλτε το σε μια κατσαρόλα να βράσει ώστε να μειωθεί στο μισό.
Σε ένα μπολ βάλτε τους κρόκους και προσθέστε σόγια, mirin fu και αφήστε τους κρόκους να μαριναριστούν για 2 ώρες και εν συνεχεία κρατήστε τους για το σερβίρισμα.
Σε μία κατσαρόλα προσθέστε λίγο λάδι και τα υλικά για τη σάλτσα τομάτας και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια μπλεντάρετε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός.
Σε ένα wok σε μέτρια θερμοκρασία προσθέστε λίγο λάδι και σοτάρετε τον κιμά κοτόπουλο μέχρι να μαγειρευτεί, σβήστε με hon mirin και σόγια και προσθέστε τη σάλτσα τομάτας. Αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά. Στο ζωμό που έχετε φτιάξει προσθέστε τα καρότα για να βράσουν. Προσθέστε τα noodles, το αλάτι και μαγειρέψτε για ακόμα 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια εκτός φωτιάς προσθέστε το κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμύδι.
Σερβίρετε σε 4 μπολ, προσθέτοντας το μαγειρεμένο κιμά και το μαριναρισμένο κρόκο.

Goto Top