H πιο νόστιμη και νηστίσιμη #vegan συνταγή γαλακτομπούρεκου, με Cardinal Coconut Milk & Cardinal Coconut Cream.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
Coconut Oil Extra Virgin Organic (Ceylon) για τα φύλλα
400ml Cardinal Coconut Milk
400ml Cardinal Coconut Cream
200ml Νερό
250gr Λευκή ζάχαρη
200gr Σιμιγδάλι ψιλό
50gr Custard powder
1 Bανίλια σκόνη
60gr Μαργαρίνη
60gr Wichy Coconut Desiccated, High fat – Fine, Organic
Σιρόπι:
420gr Λευκή ζάχαρη
300ml Νερό
Φλούδες από 1 λεμόνι
1 Stick κανέλας
Εκτέλεση
1. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το custard powder με 3 κ.σ. cardinal coconut milk.
3. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο cardinal coconut milk, το cardinal coconut cream, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το διαλυμένο custard powder και τη βανίλια ανακατεύοντας για να μην κολλήσει η κρέμα.
4. Μόλις η κρέμα δέσει ελαφρώς, προσθέτουμε το τρίμα καρύδας και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Σε ταψί που έχουμε λαδώσει, στρώνουμε τα φύλλα κρούστας περνώντας κάθε φύλλο με λάδι καρύδας. Ρίχνουμε την κρέμα στρώνοντας καλά με μια μαρίζ. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που στρώσαμε, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα περνάμε με λάδι καρύδας.
6. Χαράζουμε τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι.