Μία vegan και super crispy πρόταση με tofu. Aλλάξαμε το παραδοσιακό tonkatsu σε μία συνταγή που κλέβει τις εντυπώσεις.
Υλικά
• 2 τμχ MORINAGA/MORI-NU TOFU EXTRA FIRM 349gr
• 150gr COCK TAPIOCA STARCH (RED PACKING) 400gr
• 150gr CARDINAL TEMPURA FLOUR 150gr
• 200gr CARDINAL BREAD CRUMBS (PANKO) 4MM 200gr
• 200ml ASAHI PILSNER BEER ALC. 5.2% 330gr/330ml
• 100 gr BULLDOG TONKATSU SAUCE 300gr/300ml
• Σπορέλαιο για τηγάνισμα
• 500gr AIZAKKU SUSHI RICE SHORT GRAIN EU 1000gr
Εκτέλεση
1. Αναμείξτε την tempura με 200ml μπύρα Asahi.
2. Κόψτε το tofu σε φέτες 2 εκ.
3. Περάστε την κάθε φέτα tofu πρώτα στην ταπιόκα, μετά στο μείγμα tempura και μετά στο panko.
4. Ζεστάνετε το σπορέλαιο και τηγανίστε το tofu και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
5. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα κομμάτια.
6. Σερβίρετε με ρύζι ατμού και γαρνίρετε με σάλτσα tonkatsu.