Wagyu εξαιρετικής ποιότητας με αρωματική σάλτσα με Miso & σύκα.
Υλικά
Miso σάλτσα:
- 1 φλιτζάνι Aizakku Miso Soy Bean Paste Red (Aka Miso) 400gr
- 1⁄4 φλιτζάνι Takara Sake Medium Dry +3 180ml
- 1⁄4 φλιτζάνι Aizakku Mirin Hon Authentic 1000ml
- 1⁄2 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
- 6 σύκα φρέσκα
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C.
Τοποθετούμε τα σύκα σε ταψί, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το σάκε και το mirin & αφήνουμε να πάρει βράση.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το miso και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, διαλύουμε τα μαγειρεμένα σύκα και ανακατεύουμε με τη σάλτσα miso. Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε το wagyu. Ψήνουμε στη σχάρα κατά προτίμηση για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος του κρέατος).
Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα miso σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε με τη σάλτσα.