Ψάχνεις ιδέες για το γιορτινό τραπέζι; Τέλεια αργοψημένη πανσέτα με απίθανο γλάσο από ιαπωνική ζάχαρη Kurozato, σάλτσα σόγιας, ginger, μείγμα μπαχαρικών, ρυζόξιδο και Fish sauce. Το πιο νόστιμο και ζουμερό ψητό γίνεται πανεύκολα, αρκεί να το αφήσεις να πάρει το χρόνο του μέσα στο φούρνο και να επιλέξεις τα σωστά υλικά στη μαρινάδα.
Τα προϊόντα μας
- Soy Sauce
- Kurozato
- 5 Spice Powder
- Fish Sauce
- Rice Vinegar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε
Υλικά
- 1kg πανσέτα άκοπη
- 250ml Soy Sauce
- 200gr ζάχαρη Kurozato
- 1 κ.γλ. 5 Spice Powder
- 1 κ.σ. Fish Sauce
- 1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γλ. ginger σκόνη
- 2 κ.σ. Rice Vinegar
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα περιχύνουμε πάνω από την πανσέτα μέσα σε ένα σκεύος, αφήνοντας στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς.
- Τοποθετούμε την πανσέτα πάνω σε μια σχάρα και τοποθετούμε από κάτω ένα ταψί στο οποίο θα μεταφέρουμε τη μαρινάδα της.
- Ψήνουμε για 5 ώρες.
- Βγάζουμε την πανσέτα από τον φούρνο και την αφήνουμε για 10 λεπτά πριν την κόψουμε.
- Παράλληλα παίρνουμε την μαρινάδα και την σιγοβράζουμε μαζί με 2 κύβους kurozato μέχρι να δέσει.
- Κόβουμε την πανσέτα όπως επιθυμούμε και συνοδεύουμε με ρύζι.
- Στο τέλος αλείφουμε από πάνω το γλάσο.