Εάν έπρεπε να τηρήσουμε διεθνείς γαστρονομικές αντιστοιχίες, τα ιαπωνικά yakitori είναι τα ελληνικά σουβλάκια, τα γαλλικά brochettes, τα ισπανικά pinchitos ή τα βολιβιανά anticuchos. Λαχταριστές μπουκιές κοτόπουλου με yakitori sauce και togarashi – καρύκευμα από καυτερή πιπεριά, φλούδα πορτοκαλιού, σπόρους μαύρου και λευκού σησαμιού, τζίντζερ, φύκι και ιαπωνικό πιπέρι. Στην Ιαπωνία είναι αγαπημένο comfort food στις υπαίθριες καντίνες, τα λεγόμενα yatai, αλλά και στα εστιατόρια. Ψήστε τα yakitori στη γκριλιέρα για λίγα μόλις λεπτά και απολαύστε ένα υγιεινό και διαφορετικό πιάτο με spicy γεύση που θα λατρέψετε.
Τα προϊόντα μας
- Yakitori Stick
- Chili Pepper
- Sake
- Dashinomoto Fishpowder
- Soy Sauce Lite
Υλικά
- 500gr στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές.
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό μέρος, κομμένο διαγώνια στα δύο).
- Kαλαμάκια για σουβλάκια από μπαμπού, μουλιασμένα σε νερό (Yakitori stick 12cm Teppo Kushi).
- Αλάτι
- Togarashi (Chili Pepper Assorted 15gr S&B)
- 250ml σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι (Soy Sauce Lite 296ml Kikkoman).
- 5gr ντάσι σε σκόνη [Dashinomoto Fishpowder (10X5gr) 50gr Shimaya]
- 1 κ.σ. σάκε (Sake 300ml Josen Hakushika Namacho 13.3%vol)
- 1 κ.σ. μιρίν (Mirin Kotterin Sweet 296ml Kikkoman)
- 1 κ.γλ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό.
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε μία μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για τη σάλτσα Yakitori Tare, πέραν από το κορν φλάουρ.
- Αφού πάρουν βράση, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ, ενώ παράλληλα δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε κατόπιν τη σάλτσα σε ένα μπολ.
- Σε κάθε καλαμάκι περνάνε από τρία κομμάτια κοτόπουλο, εναλλάξ με κομμάτια από φρέσκο κρεμμύδι.
- Αφού προθερμάνουμε τη γκριλιέρα, βάζουμε τα σουβλάκια και τα πασπαλίζουμε με togarashi και αλάτι.
- Μόλις τα σουβλάκια μας πάρουν χρώμα, τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Αφού πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά, τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Βουτάμε τα σουβλάκια στη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και τα ψήνουμε στη γκριλιέρα για ακόμη 30 με 40 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε κατευθείαν. Για ακόμη πιο πικάντικη γεύση, πασπαλίζουμε και πάλι με Τogarashi.