Tip

EDAMAME AVOCADO HUMMUS

Το Hummus είναι το αγαπημένο spread / dip, που φτιάχνεται παραδοσιακά από ρεβίθι, λεμόνι, ταχίνι και ελαιόλαδο και καταναλώνεται με μανία κυρίως στη Μέση Ανατολή, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς δοκιμάσαμε και φτιάξαμε ένα διαφορετικό Hummus χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα super υγιεινά φασόλια σόγιας Edamame και βγήκε πραγματικά άψογο! Βράστε 200gr Edamame σε νερό που τα καλύπτει οριακά, μέχρι να αυτά αρχίσουν να λιώνουν. Απλώστε σε ένα ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα blender προσθέστε πρώτα τα Edamame, αλέστε τα και μετά προσθέστε σιγά – σιγά 30gr ταχίνι, 20ml χυμό λεμόνι, 8gr αλάτι, 50ml νερό και μισό avocado καθαρισμένο ή με τη φλούδα, συνεχίζοντας να αλέθετε σε χαμηλή ταχύτητα. Θέλουμε να βγει ένας ομοιόμορφος πουρές. Αφήστε 4 ώρες να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρετε γαρνίροντας με ελαιόλαδο. Δώστε περισσότερη γεύση προσθέτοντας πάπρικα και κύμινο.

Goto Top