Σίγουρα γνωρίζεις ή έχεις χρησιμοποιήσει το ιαπωνικό mirin στις παρασκευές σου. Χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές και επί της ουσίας, δεν είναι κάτι άλλο από ένα ιδιαίτερο κρασί με βάση το ρύζι και το μύκητα koji. Αυτή την εβδομάδα το δοκιμάζουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, δίνοντας ένα ιδιαίτερο twist στη γεύση τους. Απλά ανακάτεψε 1/2 κούπα mirin, 1 κ.σ. Soy Sauce, λίγο πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο αποξηραμένο ginger και πρόσθεσε το μείγμα στον κιμά σου. Και αν θες να το πας και ένα βήμα παρακάτω, φτιάξε τη δική σου εκδοχή για Spaghetti & Meatballs αλά ιαπωνικά, αντικαθιστώντας τα μακαρόνια με soba noodles. Enjoy!