Tips

Sweet Jackfruit Balls

Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο της Ινδίας και αυτήν την εβδομάδα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί του ένα πεντανόστιμο γλυκό με εξωτική γεύση και πανεύκολη προετοιμασία. Μικρές μπουκιές με μέλι, jackfruit και άρωμα κανέλας. Στην Ινδία τις λατρεύουν. Σέρβιρε τις μετά από το dinner και δεν θα μείνει ούτε μια. Θα χρειαστείς λίγα μόνο λεπτά για να τις φτιάξεις στην κουζίνα σου.

 

Εκτέλεση:

  • Σουρώνουμε 250gr jackfuit από το σιρόπι.
  • Τα τοποθετούμε μαζί με 2 κ.σ. μέλι, 2 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γλ. κανέλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με 50gr αλεύρι και το πλάθουμε να γίνει σα ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο.
    Εάν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι από πάνω. Enjoy!

GARLIC-WASABI YOGHURT

Φτιάξε ένα δροσερό και spicy ταυτόχρονα dip με wasabi. Ανακάτεψε μέσα σε ένα μπολ 200gr γιαούρτι, 1 κ.γλ. Wasabi Powder, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο. Τέλειο για να συνοδέψεις ψητό ψάρι ή κρέας. Δοκίμασε το!

 

Nori Salt

Ενίσχυσε τη γεύση umami σε διάφορες συνταγές ετοιμάζοντας ένα μείγμα από χοντρό αλάτι και τριμμένο Nori για να καρυκεύεις τελευταία στιγμή διάφορα πιάτα όπως σαλάτες, ρύζι ατμού, ψάρι ή κρέας. Άλεσε σε ένα μύλο μπαχαρικών μικρά κομμάτια nori και έπειτα ανακάτεψε τα καλά μαζί με αλάτι σε ένα μικρό σκεύος. Κράτησε το μείγμα σε ένα βάζο και χρησιμοποίησε το κάθε φορά που θες να δώσεις ξεχωριστό τελείωμα στα πιάτα σου.

PIZZA SAUCE WITH KEWPIE MAYONAISE

Σου αρέσει να φτιάχνεις τη δική σου pizza και να πειραματίζεσαι με διαφορετικά υλικά αλλά και σάλτσες για τη βάση; Αυτήν την εβδομάδα σου έχουμε το #TIP που θα δώσει άλλη γεύση στο αγαπημένο σου ιταλικό πιάτο που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας και σε κάθε περίσταση. Φτιάξε την τέλεια βάση με αυθεντική ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Σε ένα μπολ πρόσθεσε 1/2 κούπα ketchup, 2 κ.σ. πάστα ντομάτας, 2 κ.σ. Hot Mango Chutney , λίγο Chili Powder και 1/2 κούπα μαγιονέζα Kewpie. Πρόσθεσε στη συνέχεια τα υλικά που επιθυμείς και ψήσε στο φούρνο. Το δοκιμάσαμε και δεν έμεινε ούτε μισό κομμάτι.

 

Ponzu Roasted Kale

Ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, το Kale, γεμάτο με βιταμίνη A και C, γίνεται τραγανό topping στη σαλάτα σου ή σε πιάτα με noodles. Δώσε extra νοστιμιά και άρωμα από εσπεριδοειδή φρούτα ψήνοντάς το μαζί με σάλτσα Poznu της Kikkoman. Έχει το εφέ των chips αλλά όχι τις θερμίδες τους.

 

STEPS:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις 400gr Kale, 1 κ.σ. Sesame Oil και 1 κ.σ. Kikkoman Ponzu.
  • Τοποθετείς σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και απλώνεις το Kale. Ψήνεις στο φούρνο για 15 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει.

Εμάς μας αρέσει να το τρώμε και σκέτο, σαν snack. Δοκίμασε το!

Five Spice Grilled Meat

To 5 Spice Powder είναι το παραδοσιακό κινέζικο μείγμα εκλεκτών μπαχαρικών – κανέλας, γαρύφαλου, μάραθου, γλυκάνισου και ginger, που δίνει άρωμα και γεύση σε μαρινάδες, stir fries, spring rolls, σιρόπια και dressings. Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε τις επιδόσεις του στο grill και το αποτέλεσμα μας συνεπήρε. Αλάτισε κοτόπουλο, μοσχαρίσιο steak ή και ψάρι και μετά πούδραρε με 5 Spice Powder και ψήσε στο grill, δημιουργώντας μία πραγματικά ιδιαίτερη γευστική κρούστα. Άψογη γεύση!

Dip it! With Sweet Chili

Είναι η σάλτσα που πάει πραγματικά δίπλα σε όλα και μέσα σε όλα. Το τέλειο dip ακούει στο όνομα Sweet Chili και έχει γεύση γλυκιά και ολίγον καυτερή. Με κομματάκια κόκκινης πιπεριάς και σκόρδο γίνεται η νέα σου αγαπημένη συνήθεια για κάθε πιάτο. Συνόδεψε τηγανιτές πατάτες, κροκέτες αλλά και κεφτεδάκια για γεύση στο φουλ. Δοκίμασε την ακόμη μέσα σε burgers, hot dogs, pizza, noodles αλλά και με ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Delightful with everything!

 

Plum Dessert Sauce

Πανεύκολο #TIP με Plum sauce για να κάνεις τα γλυκά σου ακόμη πιο γλυκά. Η σάλτσα δαμάσκηνου της Lee Kum Kee έχει υπέροχη φρουτένια γεύση και συνοδεύει τέλεια τα spring rolls, τα κρεατικά αλλά και τις σαλάτες. Είναι ιδανική για vegans και χορτοφάγους. Δοκίμασε να προσθέσεις επιπλέον ζάχαρη και να τη σιγοβράσεις για λίγο, φτιάχνοντας μία επιδόρπια σάλτσα για Panna Cotta, παγωτά, browines σοκολάτας κτλ. Θα τη λατρέψεις!

Sriracha Butter

Πρόσθεσε το πάνω από κρέας ψημένο στη σχάρα ή σε ψάρι και δεν θα πιστεύεις πόσο τέλειο είναι αυτό το #TIP. Φτιάξε spicy βούτυρο από Sriracha με 3 απλά βήματα. Ανακάτεψε πολύ καλά μέσα σε ένα μπολ 1/2 κούπα μαλακό βούτυρο, 3 κ.σ. Cardinal Sriracha Sauce, 2 κ.γλ. Ponzu Kikkoman Sauce και 1 κ.γλ. Rice Vinegar. Σε μια λαδόκολλα τοποθέτησε το μείγμα σου και τύλιξε σφιχτά, δημιουργώντας ένα μικρό ρολό. Τοποθέτησε στο ψυγείο και κόψε σε ροδέλες κάθε φορά που θέλεις να συνοδέψεις τα ψητά σου. Είναι super tasty!

Coconut Cream Ice Cream

Δύο υλικά, ένα παγωτό. Απίθανη γεύση καρύδας που μπαίνει στην κατάψυξη για να σου θυμίζει ότι το καλοκαίρι δεν τελειώνει τόσο απλά. Θα ξετρελαθείς με την ευκολία και τη νοστιμιά αυτού του TIP! Σε ένα μπολ πρόσθεσε 400gr κρέμα καρύδας της Cardinal και 400gr ζαχαρούχο γάλα. Ανακάτεψε καλά και μοίρασε το μείγμα σου σε φόρμες για ξυλάκια παγωτού. Τοποθέτησε στην κατάψυξη για 10 ώρες και είναι έτοιμο! Αν θες να το πας και ένα βήμα πιο πέρα, λιώσε λίγη κουβερτούρα και αφού ξεφορμάρεις τα ξυλάκια σου, βύθισε τα μέσα στη σοκολάτα και πάναρε στη συνέχεια με τρήματα από κράκερς ρυζιού, διάφορους ξηρούς καρπούς, πολύχρωμη τρούφα ή μπισκότο. Enjoy!

Virgin Island Ice Tea

Φτιάξε ένα super δροσιστικό και διαφορετικό Virgin Island Ice Tea με Light Soy Sauce! Αρχικά βράσε 200ml νερό. Έπειτα, σε μία τσαγιέρα πρόσθεσε 1 κ.γλ. τσάι Earl Grey, 1 μικρό κομμάτι ginger (2-3cm) και φλούδες από 1 λεμόνι. Πρόσθεσε το νερό που έβρασες, 1 κ.σ. μέλι και 1 κ.γλ. Soy Sauce Kikkoman Less Salt. Ανακάτεψε καλά και μετά από 5 λεπτά, τοποθέτησε το τσάι στο ψυγείο να παγώσει καλά. Σέρβιρε σε ποτήρι με άφθονο πάγο, ροδέλες λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού και 125 ml ginger beer. Cheers!

Goto Top