Tips

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ UMAMI

Πλούσια θρεπτική αξία, εντυπωσιακό χρώμα, αγαπημένη γεύση. Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα παντζάρια… Δίπλα σε κρεατικά, μέσα σε dips, ακόμη και σε smοothies. Εδώ σας τα παρουσιάζουμε στην πιο umami και elegant εκδοχή τους, με Kikkoman Soy Sauce και σησαμέλαιο. Το tip είναι πολύ απλό. Καθαρίστε και κόψτε 6 παντζάρια σε μικρά κυβάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, ρίχνοντας από πάνω 1 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce και ½ κ.σ. Sesame Oil. Αφήστε τα να ψηθούν για 30 – 40 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά. Σερβίρετε με φρεσκοκομμένο δυόσμο.

ΓΛΑΣO ΓΙΑ SPARE RIBS ΜΕ HOISIN SAUCE

Φτιάξαμε τα πιο yummy spare ribs που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με γλάσο από Hoisin Sauce! Για 13 κόκαλα (1 πλευρά spare ribs), ανακατεύουμε 50gr αλάτι ψιλό με 30gr κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια καλύπτουμε τα spare ribs και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200οC με τα κόκαλα να κοιτάνε προς τα κάτω και συνεχίζουμε για μια ώρα ακόμη, χαμηλώνοντας στους 150 οC. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο μας, ανακατεύοντας σε ένα μπολ: 100gr Hoisin Sauce, 30ml Rice Vinegar, 30gr ζάχαρη μελάσα, 30ml χλιαρό νερό και 30ml Soy Sauce. Βγάζουμε τα spare ribs από το φούρνο και καλύπτουμε καλά τη μια τους πλευρά με το μισό μείγμα από το γλάσο που φτιάξαμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη. Βγάζουμε πάλι από το φούρνο, καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσο Hoi Sin και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία τους για 10 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε!

DIP ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

H Kikkoman Sushi Sauce έχει έντονη γλυκιά γεύση που ταιριάζει τέλεια δίπλα σε όλα τα είδη sushi. Είναι επίσης ιδανική για decoration motif πλάι σε sushi rolls αλλά και το τέλειο γλάσο για ψητό χέλι ή σολομό στη σχάρα. Τη δοκιμάσαμε ακόμη ως dip σε τηγανιτά θαλασσινά και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό. Ετοιμάστε τα αγαπημένα σας τηγανιτά καλαμαράκια και απογειώστε κάθε σας μπουκιά ντιπάροντας σε Kikkoman Sushi Sauce!

VANILLA PLUM FLAVORED CROISSANT

Είτε ως το τέλειο επιδόρπιο είτε ως το πιο χορταστικό πρωινό, το παρακάτω tip γίνεται γρήγορα, με ελάχιστα υλικά και έχει σίγουρη επιτυχία. Αφράτα croissants με γέμιση από γλυκιά σάλτσα δαμάσκηνου της Lee Kum Kee και τυρί κρέμα. Για 4 μερίδες, προσθέστε σε ένα μπολ 230gr τυρί κρέμα, 5 κ.σ. Lee Kum Kee Plum Sauce, 2 κ.σ. ζάχαρη και ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και αφράτο. Γεμίστε με το μείγμα ζύμη για έτοιμα κρουασάν και ψήστε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Γαρνίρετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας, ζάχαρη άχνη ή και σαντιγί.

BAKED BABY POTATOES WITH OYSTER FLAVORED SAUCE

Οι πατάτες baby ξέρουν να ξεχωρίζουν στο τραπέζι. Είτε μόνες τους είτε ως συνοδευτικό, είναι πάντα νόστιμες, elegant και μια εύκολη επιλογή που κερδίζει σε εμφάνιση αλλά και σε γεύση. Πειραματιστήκαμε στην κουζίνα και τις κάναμε ακόμη πιο νόστιμες, φτιάχνοντας το τέλειο seasoning! Ανακατέψτε καλά 4 κ.σ. από την all time classic Panda Oyster Flavored Sauce της Lee Kum Kee μαζί με 1 κ.σ. Pure Sesame Oil και 1 κ.σ. νερό. Ψήστε τις πατάτες baby στο φούρνο και μόλις ετοιμαστούν ρίξτε από πάνω το μείγμα με την Oyster Sauce. Δοκιμάστε ένα εύκολο και yummy tip που κάνει τις πατάτες ανάρπαστες. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε στο φούρνο και διάφορα λαχανικά της επιλογής σας.

SRIRACHA BLOODY MARY

Σε ηλικία περίπου 100 χρονών, θεωρείται από τα πιο διάσημα cocktails παγκοσμίως και συνοδεύει άψογα τα κυριακάτικα brunch. Έχει χαρακτηριστική γεύση χυμού ντομάτας και είναι το τέλειο αντίδοτο για το hangover. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του, προσθέτοντας μια πινελιά από Cardinal Sriracha Sauce. Φτιάξτε το και εσείς. Είναι πανεύκολο. Για μια παρέα 4 ατόμων, ανακατέψτε πολύ καλά σε μια μεγάλη κανάτα: 1lt χυμό ντομάτας, 2 κ.γλ. Worchestershire Sauce, 2 κ.γλ. Cardinal Sriracha Sauce, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 240ml Vodka και 1 πρέζα αλάτι. Σερβίρετε σε 4 ποτήρια με πάγο και χρησιμοποιήστε κλωνάρια από σέλερι για να ανακατέψετε το cocktail σας. Salut!

SRIRACHA CHICKEN MARINADE

Το έχουμε ξαναπεί. Το νόστιμο κρέας θέλει και τη σωστή μαρινάδα. Για όλους εσάς που σας αρέσει λοιπόν να μαρινάρετε το κρέας σας σε σάλτσα από σόγια, η Cardinal Sriracha Sauce είναι το προϊόν που ψάχνετε! Γιατί; Επειδή μια κουταλιά Sriracha θα δώσει spicy γεμάτη γεύση και ξεχωριστό αποτέλεσμα στο ψητό σας, είτε πρόκειται για λευκό είτε για κόκκινο κρέας. Δοκιμάστε το!

CRISPY TEMPURA

Κρατσανιστό όπως λέμε Crispy! Η tempura είναι ο καλύτερος σύμμαχος όταν έρθει η ώρα για πανάρισμα θαλασσινών, κρεατικών, λαχανικών ή και φρούτων. Για κάθε 500gr πρώτης ύλης που τηγανίζετε ανακατέψτε, χωρίς πολύ χτύπημα, 150gr tempura με 1 κούπα νερό (240ml). Αφού στεγνώσετε καλά το προϊόν που πρόκειται να πανάρετε, βουτήξτε το στο χυλό και τηγανίστε το στους 180οC – deep fry. Θέλετε κάτι ακόμη πιο crispy; Ψάξαμε και βρήκαμε το tip για ακόμη πιο τραγανή κρούστα. Αντικαταστήστε το 1/3 της ποσότητας του νερού με sake!

FURIKAKE SALAD TOPPING

Αναζητάτε ένα έμπειρο γευστικό και γρήγορο tip που θα μεταμορφώσει ένα γρήγορο γεύμα όπως η σαλάτα σας; Το αγαπημένο ιαπωνικό seasoning Furikake μπορεί να γίνει το ξεχωριστό topping που θα λατρέψετε να χρησιμοποιείτε στην κουζίνα. Χαρίστε θαλασσινή επίγευση σε ένα δροσερό πιάτο με quinoa, μανιτάρια, πορτοκάλι, ρόδι και αντιδοσαλάτα, αντικαθιστώντας το αλατοπίπερο με Furikake. Η διαφορά στη γεύση έχει πραγματικό ενδιαφέρον!

CHILI OIL & CHOCO

Δώστε στο αγαπημένο σας σοκολατένιο cake διαφορετική και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση προσθέτοντας λίγο Lee Kum Kee Chili Oil. Είναι ένα εύκολο και απλό tip και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Αντικαταστήστε ένα μέρος της λιπαρής ουσίας του γλυκού με το καυτερό λάδι από τσίλι, δίνοντας μια ελαφρώς πικάντικη πινελιά. Για παράδειγμα, εάν το cake περιέχει 200gr βούτυρο, αντικαταστήστε τα 10gr με Chili Oil. Δοκιμάστε το και σε άλλα σοκολατένια γλυκά.

GORGONZOLA DIP WITH LYCHEE

Τα εξωτικά Cardinal Lychees είναι οι μικρές γλυκές μπουκιές που απογειώνουν τη γεύση σε φρουτοσαλάτες, παγωτά, κρέμες ή γιαούρτι. Εδώ, τα δοκιμάσαμε στο πιο λαχταριστό και κρεμώδες dip παρέα με gorgonzola. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Βάλτε σε ένα μπολ 120gr Cardinal Lychee in Syrup, 50gr θρυμματισμένη gorgonzola, 200gr στραγγιστό γιαούρτι, 50ml κρέμα γάλακτος, 3gr αλάτι ψιλό και 10ml χυμό λεμόνι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήστε για 1 ώρα στο ψυγείο. Enjoy!

Goto Top