Tips

Dressing Σαλάτας με Miso & Tahini

Δοκίμασε ένα απολαυστικό dressing για σαλάτες με miso και ταχίνι. Σε ένα μπολ απλά ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν: tahini sesame paste, miso, σάλτα σόγιας, σησαμέλαιο, mirin, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο και νερό. Το dressing είναι έτοιμο! Ταιριάζει ιδανικά μέσα σε μια κρύα σαλάτα με rice vermicelli noodles, λαχανικά και κοτόπουλο. Ιδανικά προτίμησε το συγκεκριμένο ταχίνι. Είναι πιο ρευστό σε σχέση με άλλα.

Αναλογίες: 160gr Tahini Sesame Paste Sesali | 40gr Organic Miso Paste Hikari | 20gr Soy Sauce Traditional Aizakku | 8gr Sesame Oil | 40gr Mirin Seasoning Mizkan | 20gr ηλιέλαιο | 20gr ελαιόλαδο | 15gr νερό

 

 

 

Vegan Béchamel Sauce

Φτιάξαμε vegan béchamel με γάλα καρύδας και άμυλο ταπιόκας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά ζεσταίνετε ελαιόλαδο και αμέσως μετά προσθέτετε potato starch. Ανακατεύετε για μισό λεπτό με το σύρμα μαγειρικής. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Αφού έχετε ζεστάνει πρώτα το γάλα καρύδας σε άλλο σκεύος, αρχίζετε να  το προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα στο μείγμα με την tapioca. Μετά από λίγα λεπτά και αφού έχετε χρησιμοποιήσει το μισό γάλα, θα παρατηρήσετε πως η μπεσαμέλ αρχίζει να μοιάζει με παχύρρευστη σάλτσα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλη η ποσότητα. Αν η σάλτσα σας είναι αρκετά ρευστή αυξήστε λίγο την θερμοκρασία. Όταν η σάλτσα σας είναι τόσο παχύρρευστη ώστε να πέφτει σχετικά αργά από το σύρμα, κλείνετε την φωτιά. Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 με 10 λεπτά. Προσθέστε πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε το μείγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτετε σε όποια συνταγή επιθυμείτε.

Αναλογίες: 100gr ελαιόλαδο / 100gr Potato Starch / 1lt Coconut Milk Cardinal Cook. Form / Φρεσκοτριμμένο πιπέρι / 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο / Αλάτι

Korean BBQ Sauce

Δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μια δική μας korean bbq sauce που ταιριάζει τέλεια με pulled pork, stir-fries αλλά και ως dip σε κοτόπουλο, spring rolls, ακόμη και πλάι σε chips. Ακολούθησε απλά τα βήματα για να τη φτιάξεις στην κουζίνα σου. Σόταρε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το φρέσκο κρεμμύδι με το wok oil. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε ζωμό κοτόπουλου, ketshup, gochujang, μέλι καρύδας, σάλτσα σόγιας και five spices powder, αφήνοντας να σιγοβράσουν μέχρι η σάλτσα να δέσει. Στο τέλος, ενώ έχεις απομακρύνει το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε rice vinegar και sesame oil για extra άρωμα.

Αναλογίες: 30ml Wok Oil, 400gr κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο, 300ml ζωμό κοτόπουλου, 50gr ketchup, 120gr Gochujang, 120gr Coconut Honey Ceylon, 12gr Soy Sauce, 6gr Five Spice Powder, 60ml Rice Vinegar, 10ml Sesame Oil

 

Roti Paratha Cheesy Sweet Potato Puff

Γεμίσαμε τις τραγανές και αφράτες πίτες Roti Paratha με γλυκοπατάτα και μοτσαρέλα και τις ψήσαμε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα; Μια super νόστιμη και πανεύκολη συνταγή για brunch. Δοκίμασε το. Δες στο βίντεο αναλυτικά τα βήματα.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ MISO

Δώσε ένταση και umami twist στα καραμελωμένα κρεμμύδια, συμπληρώνοντας λίγη ποσότητα miso την ώρα που τα τσιγαρίζεις. Πρόσθεσε έπειτα τα κρεμμύδια μέσα σε burgers, hot dogs ή πάνω από ψητό κοτόπουλο. Καλή απόλαυση!

Spring Home Roll Wrappers Nacho Chips

Τα έτοιμα φύλλα για spring rolls της Spring Home μετατρέπονται πανεύκολα σε τραγανά nacho chips. Δες πως στο video που ακολουθεί. Ταιριάζουν τέλεια με bacon, τυρί, sour cream και φρέσκο κρεμμύδι.

Fish Sauce Mayo

Δώσε ένα γρήγορο umami twist στο dip μαγιονέζας, προσθέτοντας λίγη fish sauce και συνόδευσε αγαπημένα ορεκτικά και finger foods στο τραπέζι. Αναλογίες: Για 500gr μαγιονέζας, ανακάτεψε 1 κ.σ. fish sauce.

RICE BOWL ΜΕ LEFTOVERS ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Περίσσεψε γαλοπούλα από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Φτιάξε ένα yummy comfort rice bowl με το κρέας που έμεινε, σοτάροντας το σε unagi sauce. Σέρβιρε πάνω από ατμιστό ρύζι και πρόσθεσε topping λευκό σουσάμι.

Sriracha Butter

Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε ένα νόστιμο spicy βούτυρο με βαθιά umami γεύση ιδανικό για να συνοδεύσετε τέλεια ένα καλοψημένο hanger steak. Με ένα πιρούνι πολτοποιήστε 1 stick ανάλατου μαλακού βούτυρου, 2 μικρά φιλέτα αντσούγιας από κονσέρβα που έχετε κόψει πρώτα σε πολύ μικρά κομματάκια, 1 κ.σ. Cardinal Sriracha sauce, 1 σκελίδα πολτοποιημένου σκόρδου και  1/2 κ.γλ. αλάτι. Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή, απλώστε το βούτυρο πάνω από το κρέας και σερβίρετε. Διατηρείται στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

 

 

Roti Paratha Croissant

Φτιάξε τα πιο αφράτα και τραγανά croissants χρησιμοποιώντας τις πίτες Roti Paratha της Spring Home. Θα χρειαστείς μόνο ένα αυγό και λίγο σουσάμι. Συνόδευσε τα με πραλίνα φουντουκιού, μέλι ή μαρμελάδα για ένα απολαυστικό πρωινό. Δες πως στο VIDEO.

Hon-Gaeshi Japanese Sauce

Το Hon-Gaeshi είναι το ιαπωνικό διάσημο γλυκό και αλμυρό seasoning που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους chef σε πολλές κλασικές συνταγές όπως yakitori, ψάρι στον ατμό και λαχανικά. Για να το παρασκευάσεις και εσύ στην κουζίνα σου, θα χρειαστεί απλά να αναμείξεις σε μια μικρή κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σάλτσα σόγιας, mirin και λίγη ζάχαρη, αφήνοντας τα υλικά να πάρουν βράση για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν σε αυτό το μείγμα προσθέσεις και λίγο ζωμό dashi, τότε έχεις έτοιμο το ζωμό για να φτιάξεις την πιο αυθεντική και νόστιμη udon noodle soup ή soba noodle soup, ανάλογα με το ποια noodles που προτιμάς.

Αναλογίες: για 1 κούπα Soy Sauce, προσθέτουμε 2 1/2 κ.σ. Mirin & 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη.

Goto Top