Tips

SAMBAL OELEK SOUR CREAM

Δώσε spicy twist σε μια κλασική ξινόκρεμα (sour cream), προσθέτοντας απλά λίγη ποσότητα από Sambal Oelek και λίγο αλάτι. Η διάσημη Ινδονησιακή σάλτσα από καυτερές πιπεριές chili σε πίκλα, δένει υπέροχα και δίνει άρωμα στο κρεμώδες dip της sour cream. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Απόλαυσε την πλάι σε burgers, french fries, hot dogs, dumplings ή πιάτα με κρέας.

 

 

 

 

Spicy Sriracha Hummus

Sriracha + Hummus = Heaven. Δώσε spicy twist στο hummus προσθέτοντας λίγη Sriracha! Σε μια κλασική συνταγή με ρεβίθια, ταχίνι, σκόρδο, λεμόνι και κύμινο, απλά πρόσθεσε στο blender λίγη από την καυτερή ταϊλανδέζικη sauce και δώσε στην αγαπημένη κρεμώδη σαλάτα της Μέσης Ανατολής πικάντικη επίγευση.

Αναλογίες για 6 μερίδες: 2 κούπες ρεβίθια, 1 1/2 κ.σ. ταχίνι, 1/2 κ.γλ. Garlic Powder, 1/2 λεμόνι στημένο, 1 κ.σ. Cardinal Sriracha Sauce, 1/2 κ.γλ. κύμινο.

Japanese Sauce for Noodles

Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια απλή ιαπωνική σάλτσα για κρύα πιάτα με noodles. Μέσα σε ένα μπολ, ρίξε όλα τα υλικά που ακολουθούν και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Ανακάτεψε: 2 κ.γλ. Minced Ginger, 2 1/2 κ.σ. Less Salt Soy Sauce Kikkoman, 2 κ.γλ. Dark Soy Sauce Lee Kum Kee, 1 κ.γλ. Oyster Sauce Lee Kum Kee, 5 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας, 1/3 κούπας νερό και 1 κ.γλ. ηλιέλαιο. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα και ως dip για dim sum ή ως dressing σε σαλάτες.

 

 

Paratha Rice Balls

Δύο αγαπημένα προϊόντα της Spring Home συμπρωταγωνιστούν στο ίδιο απολαυστικό TIP. Φτιάξε μέσα σε λίγα λεπτά τα πιο τραγανά και νόστιμα mochi, συνδυάζοντας τις πίτες Roti Paratha με τα Glutinous Rice Balls. Διάλεξε αν θες γέμιση peanut, red bean paste ή sesame. Δες πως φτιάχνονται βήμα-βήμα, στο video που ακολουθεί.

Crumble Ρυζαλευρου

Φτιάξτε ένα τραγανό και νόστιμο crumble με βάση από ρυζάλευρο. Απλά χοντροκόψτε κάσιους και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με ρυζάλευρο, ζάχαρη καρύδας, βούτυρο ghee και ελάχιστο αλάτι. Με γάντια μιας χρήσης αρχίστε να τρίβετε το βούτυρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα κάσιους και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Απλώστε τη γέμιση σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα έχετε στρώσει με μια λαδόκολλα, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Χρησιμοποιήστε το ως topping πάνω από γλυκά και παγωτά!

Αναλογίες: 150gr Glutinous Rice Flour / 70gr Coconut Sugar / 100gr Butter Ghee Organic / 50gr Cashew Nat / Ελάχιστο αλάτι.

Roti Paratha Donut

Φτιάξε τα πιο εύκολα και νόστιμα donuts μέσα σε λίγα λεπτά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τα αγαπημένα Paratha, ένα στρογγυλό κουπάτ και λάδι για το τηγάνισμα. Σου προτείνουμε να τα δοκιμάσεις με topping από βιολογικό μέλι καρύδας της Ceylon και κάσιους. Δες το βίντεο και καλή απόλαυση.

Tapioca Pearl Pudding

Χρησιμοποίησε πέρλες tapioca για να φτιάξεις ένα ξεχωριστό pudding με φρούτα. Απλά πρόσθεσε γάλα καρύδας, πέρλες tapioca, κρυσταλλική ζάχαρη και εκχύλισμα βανίλιας σε μια μικρή κατσαρόλα. Σε δυνατή φωτιά, ανακάτεψε συνεχόμενα και μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε και σιγόβρασε μέχρι οι πέρλες να γίνουν διάφανες και να δέσει το μείγμα. Γέμισε απευθείας τα μπωλ σερβιρίσματος και πάγωσε στο ψυγείο. Γάρνιρε με raspberries και απόλαυσε.

Αναλογίες: 60gr Tapioca Pearl Small / 400ml Γάλα Καρύδας Cardinal / 120gr κρυσταλλική ζάχαρη / 2ml εκχύλισμα βανίλιας.

MANGO SORBET

Φτιάξε το πιο δροσερό mango sorbet πανεύκολα, με τρία μόνο υλικά. Ανακάτεψε κρέμα καρύδας, πουρέ mango & μέλι καρύδας μέσα σε ένα μπολ. Ρίξε το μείγμα σε ένα δοχείο, σκέπασε καλά και τοποθέτησε το στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες ανακάτεψε πάλι το μείγμα με ένα σύρμα και τοποθέτησε το πίσω στην κατάψυξη. Βγάλε το παγωτό μισή ώρα πριν θελήσεις να το σερβίρεις. Προαιρετικά, μπορείς να γαρνίρεις με κομμάτια Μάνγκο, raspberries η οποίο άλλο φρούτο σας αρέσει. Αναλογίες: 1/2 κούπα Coconut Cream Ceylon / 3 κούπες Mango Puree Doyal / 4 κ.σ. Coconut Ηoney Ceylon.

 

ΙΑΠΩΝΙΚΟ SANDWICH ΜΕ BULLDOG TONKATSU SAUCE

Η πιο διάσημη σάλτσα για τη συνταγή tonkatsu και όχι μόνο, με την υπογραφή Bulldog περιέχει λαχανικά, φρούτα, ξύδι και μπαχαρικά. Αυτήν την εβδομάδα τη δοκιμάσαμε μέσα σε ένα ιαπωνικού στιλ sandwich, τα γνωστά sando. Απλά συνδυάσαμε ψητό κοτόπουλο ή χοιρινό παναρισμένο σε panko, με λευκό μαλακό ψωμί του toast, ψιλοκομμένο λάχανο και βούτυρο, μουστάρδα dijon και Bulldog Tonkatsu Sauce στη βάση του. Εγγυημένο αποτέλεσμα!

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ MIRIN

Σίγουρα γνωρίζεις ή έχεις χρησιμοποιήσει το ιαπωνικό mirin στις παρασκευές σου. Χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές και επί της ουσίας, δεν είναι κάτι άλλο από ένα ιδιαίτερο κρασί με βάση το ρύζι και το μύκητα koji. Αυτή την εβδομάδα το δοκιμάζουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, δίνοντας ένα ιδιαίτερο twist στη γεύση τους. Απλά ανακάτεψε 1/2 κούπα mirin, 1 κ.σ. Soy Sauce, λίγο πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο αποξηραμένο ginger και πρόσθεσε το μείγμα στον κιμά σου. Και αν θες να το πας και ένα βήμα παρακάτω, φτιάξε τη δική σου εκδοχή για Spaghetti & Meatballs αλά ιαπωνικά, αντικαθιστώντας τα μακαρόνια με soba noodles. Enjoy!

 

ΔΡΟΣΕΡΟ SHRUB ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, GINGER & RICE VINEGAR

Το ρυζόξιδο αφήνει για λίγο το ρόλο του στο sushi και έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό twist σε ένα απόλυτα καλοκαιρινό και δροσερό shrub με ροδάκινο και ginger. Απλά προσθέστε στο blender ψιλοκομμένα ροδάκινα, rice vinegar, gin, ζάχαρη και ginger και χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσουν απαλή υφή. Ανακατέψτε με σόδα και σερβίρετε με πάγο και μια φέτα ροδάκινο για γαρνιτούρα.

Αναλογία: 1 μέτριο ροδάκινο (ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο), ⅓ της κούπας Rice Vinegar,  ⅓ της κούπας τζιν, 1 κ.σ.  κοκκοποιημένη ζάχαρη, ½ κ.γλ. τριμμένο ξεφλουδισμένο φρέσκο ​​τζίντζερ, ½ της κούπας σόδα & φέτες ροδάκινου για τη γαρνιτούρα.

 

Goto Top