Hand made πίκλες με Rice Vinegar! Σε ένα μαντολίνο κόβουμε καρότο, αγγούρι και ραπάνι σε λεπτές λωρίδες (julienne), προσθέτουμε 1κ.σ. αλάτι και 1κ.σ. ζάχαρη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά έτσι ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους. Σε ένα βαζάκι που κλείνει προσθέτουμε ½ κούπα χλιαρό νερό , ½ κούπα ξύδι ρυζιού, 2κ.σ. ζάχαρη και 2κ.σ. αλάτι και ανακατεύουμε έως τη στιγμή που θα διαλυθεί το μείγμα μας. Ξεπλένουμε τα λαχανικά σε κρύο νερό και τα τοποθετούμε μέσα στο βάζο. Μετά από 20 λεπτά είναι έτοιμα και μπορούν να διατηρηθούν για ένα ολόκληρο μήνα.
Tip