Μάθετε στο νέο μας TIP όλα τα μυστικά για σωστή, τραγανή και ζουμερή tempura. Τα βήματα είναι απλά:
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά με chopsticks, Obento Tempura Batter με παγωμένο νερό, σύμφωνα με τις αναλογίες στις οδηγίες της συσκευασίας. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε και λίγο τριμμένο πάγο.
- Κόψτε τα λαχανικά ή τα θαλασσινά σας, σε μικρά κομμάτια και περάστε τα από το άλευρο της tempura. Τινάξτε τα και αφήστε στην άκρη.
- Σε βαθύ σκεύος για τηγάνισμα ρίξτε άφθονο ηλιέλαιο και ζεστάνετε καλά στους 160 – 180 βαθμούς.
- Πάρτε μερική ποσότητα από το χυλό tempura που φτιάξατε και πασπαλίστε πάνω από το καυτό ηλιέλαιο, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια με το χυλό.
- Περάστε τα παναρισμένα κομμάτια λαχανικών ή θαλασσινών, μέσα από το χυλό της tempura.
- Βυθίστε μερικά κομμάτια μέσα στο σκεύος με το καυτό λάδι και πασπαλίστε εκ νέου λίγο ακόμη χυλό πάνω από τα κομμάτια.
- Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ανακάτεψε τα κομμάτια ελαφρώς και μόλις αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, αποσύρετε από τη φωτιά.
- Τοποθετήστε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρετε.