Tip

Red Bean Pancakes

Ασιατικά pancakes με φύλλο για Spring Rolls, γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού, μέλι και λευκό σουσάμι. Στη μακρινή Shanghai τα συναντάει κανείς σε όλα τα εστιατόρια, ενώ στην Ιαπωνία υπάρχουν διάφορες εκδοχές τους, ανάλογα με τη ζύμη που χρησιμοποιείται. Τρώγονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε ως snack είτε ως dessert. Σε ένα φύλλο για Spring Rolls, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα Red Bean Paste και διπλώστε όπως βλέπετε στο video. Τοποθετήστε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το pancake και ψήστε το σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά και απλώστε με τη βοήθεια ενός πινέλου μέλι, ρίχνοντας από πάνω καβουρδισμένο λευκό σουσάμι. Κόψτε σε 6 μικρότερα κομμάτια και σερβίρετε πλάι σε τσάι ή καφέ.

Goto Top