Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο της Ινδίας και αυτήν την εβδομάδα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί του ένα πεντανόστιμο γλυκό με εξωτική γεύση και πανεύκολη προετοιμασία. Μικρές μπουκιές με μέλι, jackfruit και άρωμα κανέλας. Στην Ινδία τις λατρεύουν. Σέρβιρε τις μετά από το dinner και δεν θα μείνει ούτε μια. Θα χρειαστείς λίγα μόνο λεπτά για να τις φτιάξεις στην κουζίνα σου.
Εκτέλεση:
- Σουρώνουμε 250gr jackfuit από το σιρόπι.
- Τα τοποθετούμε μαζί με 2 κ.σ. μέλι, 2 κ.γλ. αλάτι, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 κ.γλ. κανέλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με 50gr αλεύρι και το πλάθουμε να γίνει σα ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τηγανίζουμε από όλες τις μεριές σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο.
Εάν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι από πάνω. Enjoy!